В холодильнику “завалявся” сир? Приготуйте ці смачні страви
Користь домашнього сиру для організму дуже велика. Домашній сир, а так само страви з нього, нормалізують обмін речовин, а мінеральні речовини в його складі незамінні для зміцнення кісток і поліпшення роботи нервової системи. У ньому міститься безліч білків, молочних жирів, солей кальцію і фосфору (завдяки яким сирні білки краще за інших перетравлюються) та ліпотропні (розчиняють жир в клітинах) речовини. Тож, ми підготували для вас рецептих смачних страв з цього неймовірного продукту.
Сирні клюски з медо-вершковим соусом
Інгредієнти:
- 50 г гречаного борошна
- 100 г пшеничного борошна (+ 20 г для підпилу)
- 330 г кисломолочного сиру 9% ТМ «Волошкове поле»
- 3 яйця
- 1,5 ст. л цукру
- 2 дрібки солі
Для соуса:
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. меду
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування сирних клюсок із медово-вершковим соусом. Якщо хочете отримати більш ніжну структуру, пропустіть кисломолочний сир через сито.
- У велику миску викладіть 330 г кисломолочного сиру 9% ТМ «Волошкове поле». Можна використовувати кисломолочний сир різної жирності, але не раджу обирати сир жирністю менше ніж 5%.
- Вбийте у миску до сиру 3 яйця, додайте 50 г гречаного борошна, 100 г пшеничного борошна, 1,5 ст. л цукру та дрібку солі. Замісіть однорідне тісто.
- Підпиліть робочу поверхню чи дошку пшеничним борошном та сформуйте з тіста дві «ковбаски». Наріжте кожну з них шматочками товщиною приблизно по 2 см.
- У великій каструлі закип’ятіть воду із дрібкою солі та вкиньте сирні клюски. Коли сирні клюски спливуть, варіть їх ще приблизно 2 хвилини після цього, але не більше. Дістаньте шумівкою та викладіть у миску.
- Зробіть соус з вершкового масла і меду. Розтопіть на пательні 50 г вершкового масла, потім додайте 2 ст. л. меду. Перемішайте та прогрійте все разом ще протягом кількох хвилин на маленькому вогні. Полийте отриманим соусом готові сирні клюски.
Повітряний чізкейк
Інгредієнти:
- сир високої жирності – 500 гр;
- яйця – 5 шт;
- згущене молоко – 450 гр;
- масло вершкове – 50 гр;
- малинове варення – 50 гр.
Приготування:
- Розбити яйця в чашу блендера, додати сир і згущене молоко.
- Включити блендер і збивати масу до однорідного стану.
- Форму для випічки змастити маслом, вилити сирну суміш.
- Поставити тісто в розігріту духовку і випікати 30 хвилин при температурі 180°C.
- Обернути форму фольгою зверху і випікати ще 30 хвилин.
- В кінці дістати десерт, перевернути його на блюдо, полити малиновим варенням і подати до столу.
Рогалики з сирного тіста
Інгредієнти:
- сіль – 1 ч. л.;
- масло вершкове – 0,3 кг;
- розпушувач — 3 ч. л.;
- цукор-пісок – 1 склянка;
- сир (жирність будь-яка) – 0,8 кг;
- борошно просеянная – 4 склянки;
- будь-яка начинка.
Приготування:
- До однорідності перетріть масло і сирок.
- Додайте борошно, перемішану з розпушувачем, сіль і склянку цукру.
- Замісіть податливе тісто, не липнущее до рук.
- Розділіть на кілька куль. Розкачайте кожну в коло і розріжте на 6-8 трикутників.
- Змастіть заготовки начинкою і згорнути рогалики. Викладіть їх на вистелений пекарської папером деко.
- Печіть 20 хвилин в духовці, заздалегідь прогрітій до 180 градусів
Плавлений сирок
Інгредієнти:
- домашній сир — 700 г;
- вершкове масло — 150 г;
- сода харчова — 1 ч.л.;
- сіль — 1,5 ч.л.;
- яйце куряче — 2 шт.
Можна використовувати добавки:
- печериці;
- зелень петрушки або кропу;
- бекон;
- мариновані огірки;
- та інші за смаком
Приготування:
- У глибоку каструлю викласти сир. За допомогою блендера змішати сир в однорідну масу. Якщо немає блендера, то можна сир протерти через сито.
- У чашу з подрібненим сиром додати необхідну кількість харчової соди і солі, вершкове масло кімнатної температури і яйце. За допомогою ложки або блендера добре вимішати масу до однорідного стану.
- Каструлю з отриманої сирною масою поставити на вогонь.
- Сирну масу варити на слабкому вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою близько 15 хв. Сирна маса розплавиться і стане тягучою.
- Приготований плавлений сир можна вже в такому вигляді розкласти по чистим банкам або контейнерах і дати застигнути. А можна приготувати плавлений сир з добавками, наприклад, з грибами, беконом або корнішонами.
Хачапурі по-аджарськи
Інгредієнти:
- сир – 150 гр;
- сир твердий – 50 гр;
- борошно пшеничне – 35 гр + для підсипки;
- яйце – 1 шт;
- сіль за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Взяти глибоку миску, висипати в неї сир. Посолити, розім’яти виделкою до однорідного стану.
- Сир натерти на крупній тертці, приблизно 40 гр додати в сир. Меншу частину залишити для подачі.
- Розбити яйце, білок відокремити від жовтка і додати в тісто. Жовток залишити для подачі. Ретельно перемішати масу, всипати борошно і знову перемішати.
- Зібрати тісто в кулю, потім посипати руки борошном і сформувати з тіста корж з загостреними краями. Товщина коржа – близько 2 см.
- Сковороду змастити маслом, розігріти і викласти на неї коржик. Смажити приблизно 3 хвилини до утворення золотистого кольору і скоринки, потім перевернути.
- Вирізати ложкою по центру коржа не наскрізний отвір для жовтка. Викласти жовток, корж посипати сиром.
- Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і довести корж до готовності (приблизно 3-4 хвилини). Ви зрозумієте, що хачапурі готовий, коли сир розплавиться, а жовток трохи “схопиться”,
Твій світ з посиланням на Інтернет джерела