В холодильнику “завалявся” сир? Приготуйте ці смачні страви

Користь домашнього сиру для організму дуже велика. Домашній сир, а так само страви з нього, нормалізують обмін речовин, а мінеральні речовини в його складі незамінні для зміцнення кісток і поліпшення роботи нервової системи. У ньому міститься безліч білків, молочних жирів, солей кальцію і фосфору (завдяки яким сирні білки краще за інших перетравлюються) та ліпотропні (розчиняють жир в клітинах) речовини. Тож, ми підготували для вас рецептих смачних страв з цього неймовірного продукту.

Сирні клюски з медо-вершковим соусом

Інгредієнти:

  • 50 г гречаного борошна
  • 100 г пшеничного борошна (+ 20 г для підпилу)
  • 330 г кисломолочного сиру 9% ТМ «Волошкове поле»
  • 3 яйця
  • 1,5 ст. л цукру
  • 2 дрібки солі

Для соуса:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. меду

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування сирних клюсок із медово-вершковим соусом. Якщо хочете отримати більш ніжну структуру, пропустіть кисломолочний сир через сито.
  2. У велику миску викладіть 330 г кисломолочного сиру 9% ТМ «Волошкове поле». Можна використовувати кисломолочний сир різної жирності, але не раджу обирати сир жирністю менше ніж 5%.
  3. Вбийте у миску до сиру 3 яйця, додайте 50 г гречаного борошна, 100 г пшеничного борошна, 1,5 ст. л цукру та дрібку солі. Замісіть однорідне тісто.
  4. Підпиліть робочу поверхню чи дошку пшеничним борошном та сформуйте з тіста дві «ковбаски». Наріжте кожну з них шматочками товщиною приблизно по 2 см.
  5. У великій каструлі закип’ятіть воду із дрібкою солі та вкиньте сирні клюски. Коли сирні клюски спливуть, варіть їх ще приблизно 2 хвилини після цього, але не більше. Дістаньте шумівкою та викладіть у миску.
  6. Зробіть соус з вершкового масла і меду. Розтопіть на пательні 50 г вершкового масла, потім додайте 2 ст. л. меду. Перемішайте та прогрійте все разом ще протягом кількох хвилин на маленькому вогні. Полийте отриманим соусом готові сирні клюски.

Повітряний чізкейк

Інгредієнти:

  • сир високої жирності – 500 гр;
  • яйця – 5 шт;
  • згущене молоко – 450 гр;
  • масло вершкове – 50 гр;
  • малинове варення – 50 гр.

Приготування:

  1. Розбити яйця в чашу блендера, додати сир і згущене молоко.
  2. Включити блендер і збивати масу до однорідного стану.
  3. Форму для випічки змастити маслом, вилити сирну суміш.
  4. Поставити тісто в розігріту духовку і випікати 30 хвилин при температурі 180°C.
  5. Обернути форму фольгою зверху і випікати ще 30 хвилин. 
  6. В кінці дістати десерт, перевернути його на блюдо, полити малиновим варенням і подати до столу. 

Рогалики з сирного тіста

Інгредієнти:

  • сіль – 1 ч. л.;
  • масло вершкове – 0,3 кг;
  • розпушувач — 3 ч. л.;
  • цукор-пісок – 1 склянка;
  • сир (жирність будь-яка) – 0,8 кг;
  • борошно просеянная – 4 склянки;
  • будь-яка начинка.

Приготування:

  1. До однорідності перетріть масло і сирок.
  2. Додайте борошно, перемішану з розпушувачем, сіль і склянку цукру.
  3. Замісіть податливе тісто, не липнущее до рук.
  4. Розділіть на кілька куль. Розкачайте кожну в коло і розріжте на 6-8 трикутників.
  5. Змастіть заготовки начинкою і згорнути рогалики. Викладіть їх на вистелений пекарської папером деко.
  6. Печіть 20 хвилин в духовці, заздалегідь прогрітій до 180 градусів

Плавлений сирок

Інгредієнти:

  • домашній сир — 700 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • сода харчова — 1 ч.л.;
  • сіль — 1,5 ч.л.;
  • яйце куряче — 2 шт.

Можна використовувати добавки:

  • печериці;
  • зелень петрушки або кропу;
  • бекон;
  • мариновані огірки;
  • та інші за смаком

Приготування:

  1. У глибоку каструлю викласти сир. За допомогою блендера змішати сир в однорідну масу. Якщо немає блендера, то можна сир протерти через сито.
  2. У чашу з подрібненим сиром додати необхідну кількість харчової соди і солі, вершкове масло кімнатної температури і яйце. За допомогою ложки або блендера добре вимішати масу до однорідного стану.
  3. Каструлю з отриманої сирною масою поставити на вогонь.
  4. Сирну масу варити на слабкому вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою близько 15 хв. Сирна маса розплавиться і стане тягучою.
  5. Приготований плавлений сир можна вже в такому вигляді розкласти по чистим банкам або контейнерах і дати застигнути. А можна приготувати плавлений сир з добавками, наприклад, з грибами, беконом або корнішонами.

Хачапурі по-аджарськи

Інгредієнти:

  • сир – 150 гр;
  • сир твердий – 50 гр;
  • борошно пшеничне – 35 гр + для підсипки;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Взяти глибоку миску, висипати в неї сир. Посолити, розім’яти виделкою до однорідного стану.
  2. Сир натерти на крупній тертці, приблизно 40 гр додати в сир. Меншу частину залишити для подачі.
  3. Розбити яйце, білок відокремити від жовтка і додати в тісто. Жовток залишити для подачі. Ретельно перемішати масу, всипати борошно і знову перемішати. 
  4. Зібрати тісто в кулю, потім посипати руки борошном і сформувати з тіста корж з загостреними краями. Товщина коржа – близько 2 см.
  5. Сковороду змастити маслом, розігріти і викласти на неї коржик. Смажити приблизно 3 хвилини до утворення золотистого кольору і скоринки, потім перевернути.
  6. Вирізати ложкою по центру коржа не наскрізний отвір для жовтка. Викласти жовток, корж посипати сиром. 
  7. Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і довести корж до готовності (приблизно 3-4 хвилини). Ви зрозумієте, що хачапурі готовий, коли сир розплавиться, а жовток трохи “схопиться”, 

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела