Смачні десерти, які не зашкодять вашій фігурі
Ці низькокалорійні солодощі можна їсти навіть на дієті.
Виключення солодощів на дієті або правильне харчування не кожен переживає легко і безболісно. На схудненні знижується також різноманітність раціону. Дозволеними при цьому залишаються фрукти, ягоди, шоколад, сир, мед, кокос. Але навіть з корисних продуктів можна приготувати безліч корисних і поживних страв, які дадуть енергію на довгий час, впишуться в калораж і не вплинуть на фігуру.
Дієтичний сирний десерт
Інгредієнти
- Йогурт – 250 мл;
- Молоко – 125 мл;
- Знежирений сир – 250 г;
- Желатин – 25 г;
- Ванілін – 0,5 ч.л .;
- Какао для забарвлення – 1 ст.л .;
- Мед – за смаком
Приготування
- 1. Желатин попередньо замочуємо в молоці, а потім підігріваємо масу на водяній бані, поки желатин не розчиниться.
- Змішуємо йогурт з сиром і медом
- Молоко злегка охолоджуємо і додаємо в основну масу. Добре перемішуємо. Ділимо масу навпіл і в одну частину додаємо какао
- Формуємо десерт: викладаємо пошарово в силіконові формочки білу і шоколадну маси. Розміщуємо десерт в холодильник на 60 хвилин
- . Готовий десерт виймаємо з формочок, присипаємо тертим шоколадом і подаємо
Цукерки із сухофруктів
Інгредієнти:
- курага – 100 г;
- в’ялений інжир – 100 г;
- апельсиновий сік чи ром – 1 склянка;
- волоські горіхи – 100 г;
- мед – 1 ст. л.;
- кокосова стружка – 100 г.
Приготування:
- Курагу та інжир замочіть на 40 хвилин у ромі або апельсиновому соці.
- Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді, охолодіть і подрібніть.
- Інжир і курагу обсушіть і дрібно наріжте.
- Змішайте подрібнені сухофрукти, горіхи та мед.
- Сформуйте кульки, обваляйте їх в кокосовій стружці, охолодіть.
Панакота
Інгредієнти:
- ванільний знежирений йогурт – 500 г;
- мед – 2 ст. л.;
- ванілін – ½ ч. л.;
- желатин – 3 ч. л.;
- свіжі або морожені ягоди (фрукти) – 1 склянка;
- цукрова пудра – 2 ст. л.;
- вода – 1 ст. л.
Приготування:
- Остудіть чотири формочки по 250 г.
- У середній мисці змішайте йогурт, мед і ванілін.
- У маленькій ємності розведіть желатин водою і збийте виделкою. Дайте охолонути.
- Змішайте невелику частину йогуртової суміші з желатином, потім добре збийте.
- Розкладіть у формочки. Закрийте кришкою і дайте охолонути протягом трьох годин.
- У маленькій каструлі змішайте ягоди, цукрову пудру та воду.
- Готуйте ягідну сальсу протягом 2-3 хвилин, помішуючи, поки ягоди не розм’якнуть. Дайте охолонути.
- Занурьте формочки з готовою панакотою на пару секунд у гарячу воду. Перекладіть в тарілки. Додайте сальсу.
Вишневий пиріг без випічки
Інгредієнти
- сир – 1 кг;
- сметана нежирна – 1 л;
- вишні – 1 кг;
- мед – 250 мл;
- несолодке печиво – 400 г;
- олія – 200 г;
- желатин – 100 г;
- вишневе желе – 2 пакетика.
Приготування
- Замочіть желатин в пів-літрі води, залиште розбухати.
- Розімніть печиво до дрібної крихти, вишню очистіть від кісточок.
- Розтопіть масло. Змішайте його з товченим печивом. Викладіть масу у форму для торта.
- Розчиніть желе за рецептом на упаковці.
- Збийте блендером сир з медом, додайте воду з желатином.
- Півкілограма вишень перебити блендером до стану пюре. Додайте його в сирний крем, перемішайте.
- Залийте корж кремом, залиште в холодильнику до тих пір, поки верх не застигне.
- Схопився пиріг залийте желе, добре охолодіть. Торт виглядає дуже красиво не тільки на фото, але і в житті, можете сміливо
Шоколадно-кавовий фондан
Інгредієнти:
- борошно – 1 склянка;
- пекарський порошок – 1 ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- цукор –165 г;
- какао – 25 г;
- молоко – ½ склянки;
- вершкове масло – 80 г;
- тростинний цукор – ½ склянки;
- свіжоприготовлена міцна кава – 250 мл.
Приготування:
- Прогрійте духовку до 190 °С (170 °С при конвекції).
- Змастіть жиром чотири формочки по 300 мл і поставте їх на деко.
- Ретельно перемішайте просіяне борошно з пекарським порошком, сіль, цукор, половину какао. Додайте молоко і вершкове масло.
- Розподіліть суміш по формах.
- Останнє какао змішайте з коричневим цукром та кавою у невеликій мисці до повного розчинення цукру.
- Полийте цією сумішшю тісто у формах.
- Відразу ж поставте в духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
- Готові фондани підійдуть і затвердіють зверху.
- Подавайте одразу, можна з кулькою морозива або сорбету.
Твій світ з посиланням на Інтернет джерела