Що приготувати з м’ясного фаршу?
Втомилися після роботи? Гості вже на порозі, а стіл не накритий? Хочете урізноманітнити меню? Страви з фаршу – справжня «паличка-виручалочка» для будь-якої господині. Існують тисячі рецептів з фаршу, найпопулярніші: пельмені, лазанья, фаршировані перці, голубці, тефтелі і котлети. Але, погодьтеся, всі вони досить трудомісткі і вимагають дуже багато часу. А хочеться приготувати щось швидко і здивувати своїх рідних і друзів.
пеціально для таких випадків, коли зайвого часу на приготування просто немає, ми підібрали 5 простих і неймовірно смачних рецептів страв з м’ясного фаршу.
Їжачки в сметані
Інгредієнти
- Фарш м’ясний – 800 г
- Рис – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт
- Сметана – 400-450 гр
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л
- Сіль і спеції – за смаком
Приготування
- Беремо рис і висипаємо його в тарілку, туди наливаємо холодну воду і залишаємо на час. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Далі відправляємо його на расколенную сковороду, смажимо 2-3 хвилини, до появи золотистого кольору. Повертаємося до рису, перемішуємо і зливаємо воду. Моркву очищаємо і натираємо на тертці з малими отворами.
- Куплений фарш солимо, змішуємо з рисом і цибулею, можна додати спеції за смаком. У цю суміш додаємо сире яйце, перемішуємо.
- У каструлю наливаємо воду приблизно 1 літр, доводимо до кипіння. Формуємо з фаршу їжачків і кидаємо в киплячу воду. Розмір їжачків залежить від ваших уподобань.
- Додаємо в каструлю сметану, вершкове масло і натерту моркву. Акуратно перемішуємо, додаємо сіль. Зменшуємо температуру, щоб їжачки рівномірно кипіли хвилин 10 у відкритій каструлі, закриваємо щільно кришкою і тримаємо так хвилин 15-20. Підлива повинна злегка загуснути.
- Готові їжачки дістаємо з каструлі і розкладаємо по тарілках. Подавати їх можна як окрему страву, так і з гарніром. Прикрасити зеленню або тертим сиром.
Деруни з фаршем
Інгредієнти
- картопля – 1 кілограм;
- фарш зі свинини – 280 – 300 г;
- цибулю і яйця – 2 шт.;
- сіль, олію, перець.
Приготування:
- Картоплю почистити і подрібнити за допомогою середньої/крупної терки або спеціальною насадкою кухонного комбайна. Якщо в процесі виділилося занадто багато соку, його потрібно акуратно віджати і злити.
- Окремо потерти цибулю. Перекласти його до картоплі разом з фаршем, сирими яйцями. Посолити і поперчити масу. Все дуже добре перемішати руками.
- Сформувати коржі. Не варто робити деруни занадто товстими, інакше м’ясо всередині просто не встигне просмажиться. Максимальна товщина – 1 див.
- Смажити порції на великій кількості розпеченого масла в сковороді з обох боків до рум’яності і готовності.
Рулет із лаваша
Інгредієнти
- 500 г курячого фаршу;
- 200 г густої сметани;
- 150 г твердого сиру;
- 1 яйце;
- 2 тонкі лаваші;
- сіль, перець та зелень – за смаком.
Приготування:
- Посоліть і поперчіть фарш. Додайте до нього рубану зелень, яка вам подобається. Один лаваш посипте невеликою кількістю тертого сиру, зверху покладіть інший.
- Змішайте фарш зі сметаною і намажте цим лаваш. Щільно поверніть рулет.
- Рулет, що вийшов, змастіть збитим яйцем і посипте тертим сиром.
- Викладіть рулет на лист, застелений пергаментним папером.
- Випікайте 40-45 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів
Ледачі чебуреки
Інгредієнти:
- тонкий лаваш – 3 шт.;
- м’ясний фарш – 280 – 300 г;
- цибуля – 100 – 120 г;
- вода – 60 мл;
- яйце – 1 шт.;
- сіль, масло і перець.
Приготування:
- Лаваш нарізати на невеликі квадрати.
- Цибулю дрібно порубати, змішати його з м’ясом. Все посолити, поперчити. Додати воду. Добре перемішати руками.
- На кожен квадрат з одного боку у вигляді трикутника викласти начинку. Притиснути другою половинкою.
- Краї змастити збитим яйцем і надійно скріпити.
- Повторити дії з усіма заготовками.
Паста Болоньєзе
Інгредієнти:
- 900 г фаршу;
- пачка спагетті;
- 300 г цибулі;
- 100 г томатної пасти;
- 250 мілілітрів бульйону;
- 100 г помідорів;
- сир;
- спеції та трави;
- оливкова олія.
Приготування
- Почистіть, подрібніть і обсмажте цибулю з часником, а за цей час відваріть спагетті.
- Смажте фарш, постійно розбиваючи грудочки і перемішуючи.
- Змішайте його з подрібненими в блендері помідорами, томатною пастою та порізаними травами.
- Згасіть суміш пару хвилин, доводячи бульйоном до потрібної консистенції та подавайте з пастою.
Твій світ з посиланням на Інтернет джерела