Що приготувати з м’ясного фаршу?

Втомилися після роботи? Гості вже на порозі, а стіл не накритий? Хочете урізноманітнити меню? Страви з фаршу – справжня «паличка-виручалочка» для будь-якої господині. Існують тисячі рецептів з фаршу, найпопулярніші: пельмені, лазанья, фаршировані перці, голубці, тефтелі і котлети. Але, погодьтеся, всі вони досить трудомісткі і вимагають дуже багато часу. А хочеться приготувати щось швидко і здивувати своїх рідних і друзів.

пеціально для таких випадків, коли зайвого часу на приготування просто немає, ми підібрали 5 простих і неймовірно смачних рецептів страв з м’ясного фаршу.

Їжачки в сметані

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний – 800 г
  • Рис – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Сметана – 400-450 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л
  • Сіль і спеції – за смаком

Приготування 

  1. Беремо рис і висипаємо його в тарілку, туди наливаємо холодну воду і залишаємо на час. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Далі відправляємо його на расколенную сковороду, смажимо 2-3 хвилини, до появи золотистого кольору. Повертаємося до рису, перемішуємо і зливаємо воду. Моркву очищаємо і натираємо на тертці з малими отворами.
  2. Куплений фарш солимо, змішуємо з рисом і цибулею, можна додати спеції за смаком. У цю суміш додаємо сире яйце, перемішуємо.
  3. У каструлю наливаємо воду приблизно 1 літр, доводимо до кипіння. Формуємо з фаршу їжачків і кидаємо в киплячу воду. Розмір їжачків залежить від ваших уподобань.
  4. Додаємо в каструлю сметану, вершкове масло і натерту моркву. Акуратно перемішуємо, додаємо сіль. Зменшуємо температуру, щоб їжачки рівномірно кипіли хвилин 10 у відкритій каструлі, закриваємо щільно кришкою і тримаємо так  хвилин 15-20. Підлива повинна злегка загуснути. 
  5. Готові їжачки дістаємо з каструлі і розкладаємо по тарілках. Подавати їх можна як окрему страву, так і з гарніром. Прикрасити зеленню або тертим сиром. 

Деруни з фаршем

Інгредієнти

  • картопля – 1 кілограм;
  • фарш зі свинини – 280 – 300 г;
  • цибулю і яйця – 2 шт.;
  • сіль, олію, перець.

Приготування:

  1. Картоплю почистити і подрібнити за допомогою середньої/крупної терки або спеціальною насадкою кухонного комбайна. Якщо в процесі виділилося занадто багато соку, його потрібно акуратно віджати і злити.
  2. Окремо потерти цибулю. Перекласти його до картоплі разом з фаршем, сирими яйцями. Посолити і поперчити масу. Все дуже добре перемішати руками.
  3. Сформувати коржі. Не варто робити деруни занадто товстими, інакше м’ясо всередині просто не встигне просмажиться. Максимальна товщина – 1 див.
  4. Смажити порції на великій кількості розпеченого масла в сковороді з обох боків до рум’яності і готовності.

 Рулет із лаваша

Інгредієнти

  • 500 г курячого фаршу;
  • 200 г густої сметани;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 тонкі лаваші;
  • сіль, перець та зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Посоліть і поперчіть фарш. Додайте до нього рубану зелень, яка вам подобається. Один лаваш посипте невеликою кількістю тертого сиру, зверху покладіть інший.
  2. Змішайте фарш зі сметаною і намажте цим лаваш. Щільно поверніть рулет.
  3. Рулет, що вийшов, змастіть збитим яйцем і посипте тертим сиром.
  4. Викладіть рулет на лист, застелений пергаментним папером.
  5. Випікайте 40-45 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів

Ледачі чебуреки

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 3 шт.;
  • м’ясний фарш – 280 – 300 г;
  • цибуля – 100 – 120 г;
  • вода – 60 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль, масло і перець.

Приготування:

  • Лаваш нарізати на невеликі квадрати.
  • Цибулю дрібно порубати, змішати його з м’ясом. Все посолити, поперчити. Додати воду. Добре перемішати руками.
  • На кожен квадрат з одного боку у вигляді трикутника викласти начинку. Притиснути другою половинкою.
  • Краї змастити збитим яйцем і надійно скріпити.
  • Повторити дії з усіма заготовками.

Паста Болоньєзе

Інгредієнти:

  • 900 г фаршу;
  • пачка спагетті;
  • 300 г цибулі;
  • 100 г томатної пасти;
  • 250 мілілітрів бульйону;
  • 100 г помідорів;
  • сир;
  • спеції та трави;
  • оливкова олія.

Приготування

  1. Почистіть, подрібніть і обсмажте цибулю з часником, а за цей час відваріть спагетті.
  2. Смажте фарш, постійно розбиваючи грудочки і перемішуючи.
  3. Змішайте його з подрібненими в блендері помідорами, томатною пастою та порізаними травами.
  4. Згасіть суміш пару хвилин, доводячи бульйоном до потрібної консистенції та подавайте з пастою.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела