Прості та цікаві страви з макаронів. Ситно і смачно
Найчастіше страви з макаронів готують в Італії. В інтернеті можна знайти велику кількість смачних та простих рецептів. Приготувати страви з макаронів можна в домашніх умовах. Добірка рецептів Вам дуже допоможе. З її допомогою Ви зможете приготувати смачні та апетитні страви.
Паста під молочно-сирним соусом з броколі
Інгредієнти:
- 0,5 кг броколі;
- 200 г макаронів;
- 1 склянка молока;
- 1 склянка вершків;
- 200 г сиру моцарела;
- мелений мускатний горіх;
- білий мелений перець;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Броколі помийте і наріжте на невеликі суцвіття, у велику кількість киплячої підсоленої води закиньте макарони і приблизно через 5-7 хвилин після закипання додайте броколі.
- Для соусу: сир натріть на тертці, у маленькій каструльці з’єднайте молоко з вершками і доведіть до кипіння.
- Додайте сир, потримайте соус на повільному вогні до 5 хвилин та додайте сіль і спеції.
- Потім перекладіть у сотейник пасту з броколі, додайте пару столових ложок соусу і, помішуючи, потримайте на вогні 3 хвилини, подавайте з молочно-сирним соусом.
Салат з макаронами
Інгредієнти:
- 200 г. дрібних макаронів;
- 2 шт. курячого філе;
- 100 г. консервованого ананаса;
- банка консервованої кукурудзи;
- огірок;
- прованські трави;
- сіль, перець за смаком;
- майонез;
- зелень за смаком.
Приготування:
- Куряче філе дрібно нарізаємо та обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору
- Макарони відварюємо у киплячій воді та охолоджуємо.
- Консервований ананас та огірок нарізаємо кубиками.
- Готові макарони викладаємо в тарілку. Додаємо куряче філе, ананас та огірок.
- Потім всипаємо консервовану кукурудзу. Солимо та перчимо за смаком.
- Салат заправляємо майонезом й додаємо прованські трави.
- Все ретельно перемішуємо. Салат за бажанням прикрашаємо кропом або петрушкою
Макарони з грибами
Інгредієнти:
- Макарони — 1,5 склянки.
- Печериці або гливи — 400 г.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйця — 3 шт.
- Сметана —1 стакан.
- Сирок плавлений вершковий — 1 шт.
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Олія соняшникова — для змащування форми.
- Сіль, чорний мелений перець за смаком.
Приготування:
- Форму для запікання діаметром десь сантиметрів 25 застеліть подвійним шаром фольги і змастіть рослинною олією.
- Макарони відваріть в солоній воді до готовності, відкиньте на друшляк макарони, дайте воді стекти.
- Ріпчасту цибулю треба порізати соломкою, а гриби дрібно порубати.
- На 1 ст. л. оливкового масла обсмажити цибулю до рум’яності.
- Потім додайте ще 1 ложку оливкової олії та гриби, посоліть, поперчіть, смажте ще кілька хвилин, до википання тієї рідини, яку дадуть гриби.
- Додайте в гриби 3/4 склянки сметани, перемішайте.
- Викладіть макарони в промаслений форму.
- В цей гриби вже затушкувалися і грибний соус повинен трішки загуснути.
- Сир наріжте дрібними кубиками.
- Гриби викладіть на макарони. Зверху посипте сиром.
- Яйця злегка збийте зі сметаною, яка залишилася.
- Залийте вміст форми.
- Помістіть в розігріту до 180 градусів за Цельсієм духовку на 20-25 хвилин.
Гостра паста
Інгредієнти:
- 100 г ковбасок (можна мисливські);
- 1 зубчик часнику;
- 1 перець чилі;
- 190 пасти;
- 6 ст. ложок томатної пасти;
- базилік: за смаком;
Приготування:
- Часник поріжте та обсмажте в олії, додайте до нього порізані ковбаски і перець, обсмажте до готовності.
- Додайте томатну пасту, базилік, готуйте 5 хв
- Зваріть пасту та перемішайте з соусом з ковбасок.
- За бажанням можете посипати пармезаном чи будь-яким сиром та зеленню
Макарони по-флотськи
Інгредієнти:
- 250 г. макаронів;
- 500 г. свинини;
- морква;
- велика ріпчаста цибулина;
- 2 ст.л. томатної пасти;
- зелень за смаком;
- 50 г. вершкового масла;
- сіль та чорний перець за смаком
Приготування:
- Макарони відварюємо у підсоленій воді до стану аль денте.
- Свинину нарізаємо шматочками й пропускаємо через м’ясорубку
- Цибулю та моркву дрібно нарізаємо й додаємо до фаршу
- Потім викладаємо все на сковорідку й смажимо на вершковому маслі. Солимо та перчимо за смаком.
- Потім додаємо макарони й томатну пасту.
- Все ретельно перемішуємо та готуємо ще декілька хвилин.
Твій світ з посиланням на Інтернет джерела