Прості та цікаві страви з макаронів. Ситно і смачно

Найчастіше страви з макаронів готують в Італії. В інтернеті можна знайти велику кількість смачних та простих рецептів. Приготувати страви з макаронів можна в домашніх умовах. Добірка рецептів Вам дуже допоможе. З її допомогою Ви зможете приготувати смачні та апетитні страви.

Паста під молочно-сирним соусом з броколі

Інгредієнти:

  • 0,5 кг броколі;
  • 200 г макаронів;
  • 1 склянка молока;
  • 1 склянка вершків;
  • 200 г сиру моцарела;
  • мелений мускатний горіх;
  • білий мелений перець;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Броколі помийте і наріжте на невеликі суцвіття, у велику кількість киплячої підсоленої води закиньте макарони і приблизно через 5-7 хвилин після закипання додайте броколі.
  2. Для соусу: сир натріть на тертці, у маленькій каструльці з’єднайте молоко з вершками і доведіть до кипіння.
  3.  Додайте сир, потримайте соус на повільному вогні до 5 хвилин та додайте сіль і спеції.
  4. Потім перекладіть у сотейник пасту з броколі, додайте пару столових ложок соусу і, помішуючи, потримайте на вогні 3 хвилини, подавайте з молочно-сирним соусом.

Салат з макаронами

Інгредієнти:

  • 200 г. дрібних макаронів;
  • 2 шт. курячого філе;
  • 100 г. консервованого ананаса;
  • банка консервованої кукурудзи;
  • огірок;
  • прованські трави;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез;
  • зелень за смаком.

Приготування:

  1. Куряче філе дрібно нарізаємо та обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору
  2. Макарони відварюємо у киплячій воді та охолоджуємо. 
  3. Консервований ананас та огірок нарізаємо кубиками.
  4. Готові макарони викладаємо в тарілку. Додаємо куряче філе, ананас та огірок. 
  5. Потім всипаємо консервовану кукурудзу. Солимо та перчимо за смаком.
  6. Салат заправляємо майонезом й додаємо прованські трави.
  7. Все ретельно перемішуємо. Салат за бажанням прикрашаємо кропом або петрушкою 

Макарони з грибами

Інгредієнти:

  • Макарони — 1,5 склянки.
  • Печериці або гливи — 400 г.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Сметана —1 стакан.
  • Сирок плавлений вершковий — 1 шт.
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Олія соняшникова — для змащування форми.
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

  1. Форму для запікання діаметром десь сантиметрів 25 застеліть подвійним шаром фольги і змастіть рослинною олією.
  2. Макарони відваріть в солоній воді до готовності, відкиньте на друшляк макарони, дайте воді стекти.
  3. Ріпчасту цибулю треба порізати соломкою, а гриби дрібно порубати.
  4. На 1 ст. л. оливкового масла обсмажити цибулю до рум’яності.
  5. Потім додайте ще 1 ложку оливкової олії та гриби, посоліть, поперчіть, смажте ще кілька хвилин, до википання тієї рідини, яку дадуть гриби.
  6. Додайте в гриби 3/4 склянки сметани, перемішайте.
  7. Викладіть макарони в промаслений форму.
  8. В цей гриби вже затушкувалися і грибний соус повинен трішки загуснути.
  9. Сир наріжте дрібними кубиками.
  10. Гриби викладіть на макарони. Зверху посипте сиром.
  11. Яйця злегка збийте зі сметаною, яка залишилася.
  12. Залийте вміст форми.
  13. Помістіть в розігріту до 180 градусів за Цельсієм духовку на 20-25 хвилин.

Гостра паста

Інгредієнти:

  • 100 г ковбасок (можна мисливські);
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 перець чилі;
  • 190 пасти;
  • 6 ст. ложок томатної пасти;
  • базилік: за смаком;

Приготування:

  1.  Часник поріжте та обсмажте в олії, додайте до нього порізані ковбаски і перець, обсмажте до готовності. 
  2. Додайте томатну пасту, базилік, готуйте 5 хв
  3. Зваріть пасту та перемішайте з соусом з ковбасок.
  4. За бажанням можете посипати пармезаном чи будь-яким сиром та зеленню

Макарони по-флотськи

Інгредієнти:

  • 250 г. макаронів;
  • 500 г. свинини;
  • морква;
  • велика ріпчаста цибулина;
  • 2 ст.л. томатної пасти;
  • зелень за смаком;
  • 50 г. вершкового масла;
  • сіль та чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Макарони відварюємо у підсоленій воді до стану аль денте.
  2. Свинину нарізаємо шматочками й пропускаємо через м’ясорубку
  3. Цибулю та моркву дрібно нарізаємо й додаємо до фаршу
  4. Потім викладаємо все на сковорідку й смажимо на вершковому маслі. Солимо та перчимо за смаком.
  5. Потім додаємо макарони й томатну пасту. 
  6. Все ретельно перемішуємо та готуємо ще декілька хвилин.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела