Повчальна притча про покаяння, яка змусить задуматися кожну людину!

Одного разу Господь сказав до Ангела: «Зійди на землю і принеси мені найціннішу річ на світі. Після кількох років даремного шукання Ангел потрапив на поле бою і побачив воїна, який помирав від важких ран, отриманих на полі битви при обороні своєї Батьківщини.

Ангел обережно взяв краплину крові, приніс її до Бога і сказав: «Господи Боже, напевно це і є найцінніше на землі!».

А Бог промовив до нього: «Справді. Це цінна річ, але не найцінніша у всьому світі».

Ангел був змушений знову вернутись на землю. Після довгих років мандрування він натрапив на лікарню. В якій помирала медсестра від страшноï недуги, якою вона заразилась, опікуючись хворими.

Коли останній подих зринув з її усм, Ангел схопив його і поніс до престолу Небесного Судді: «О, Господи Боже, це, напевно, найцінніше на світі».

Але Бог відповів: «Справді, жертва за інших є дуже цінною в моїх очах, однак, це ще не є найцінніше на світі».

Ангел повернувся на землю і знову подався на пошуки. Після довгих років його увагу привернув чоловік, який їхав темним лісом, прямуючи до дому свого ворога, якого хотів убити. Наблизившись до будинку, помітив світло у вікнах. Злочинець підійшов ближче i глянув крiзь віконце. Там він побачив, як мати, вкладаючи спати свого сина, вчила його молитися та дякувати Богові за всі Його ласки. Коли лихий чоловік побачив цю картину, він забув, чого прибув сюди. Йому пригадалося власне дитинство, як мати вкладала його колись в ліжко і навчала молитися Богові. Закам’яніле серце людини розм’якло, а з очей покотилися сльози.

Ангел миттю схопив сльозу і полинув iз нею до Бога: «Господи, це, напевно, найцінніше на всі землі сльоза покаяння».

А Господь промовив: «Справді, ти приніс мені найцінніше у світі сльозу покаяння, яка вiдкриває двері Небесного Царства».

І справді, немає нічого найціннішого у цьому світи, як щире покаяння – змінна свого ставлення до гріха і свого гріховного життя.

Твій світ з посиланням на джерело