Не знаєте, що приготувати на вечерю? Декілька рецептів: швидко і смачно
Навіть у самої зразковою і терплячої дружини настають моменти, коли монотонне повторення щоденних справ виводить з себе. Починаєш задаватися питань, що приготувати на вечерю, щоб швидко, щоб смачно. Щоб і чоловік порадів, і щоб не заїжджене блюдо було, зі звичайних продуктів, несильно дороге і при цьому не затратна по часу. Сьогодні ми спробуємо вам допомогти.
Паста з шинкою і томатами
Інгредієнти:
- макарони – 300 г
- часник – 4 зубчики
- шинка – 16 слайсів
- томати черрі – 600 г
- моцарелла – 250 г
- олія для смаження
- базилік для краси
Приготування:
1. Приготувати пасту за інструкцією на упаковці.
2. Поки паста готується, обсмажити в олії цілі зубчики часнику і шинки протягом 2-3 хвилин. Розрізати томати навпіл і додати на пательню. Томити, поки томати не стануть м’якими (близько 5 хвилин).
3. Витягти зубчики часнику з соусу. Змішати соус з макаронами. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.
Піца на сковороді
Інгредієнти:
- Борошно – 4 ст. л. (будь-яка, не просіяти)
- Майонез – 4 ст. л. (бажано, жирний)
- Яйце – 2 шт. (якщо яйця дрібні, візьміть 3 шт.)
- Рослинна олія (соняшникова) – 4 ст. л.
- Спеції на вибір
- Начинка – будь-яка, яка вам подобається
Приготування:
- За допомогою міксера або віночка вам слід ретельно перемішати майонез, яйце, масло і борошно – це основа піци, заміна класичного тесту. Слід також за смаком приправити (або ж не робити цього зовсім).
- Розжаримо сковороду (нічим змащувати не потрібно) і влийте тісто-основу.
- Тепер можна покласти начинку (не додавайте занадто багато, щоб така «піца» добре пропеклась).
- Сир обов’язково повинен бути верхнім шаром, накрийте блюдо кришкою і на помірному невеликому вогні тримайте піцу 5 хвилин, потім її сервіруйте стіл.
Спаржа з грибами
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 200 г сметани
- 200 г спаржі
- 50 г твердого сиру
- З щіпки мускатного горіха, солі і перцю
Приготування:
- Спаржу і гриби вимити. Нарізати печериці на половинки, якщо вони великі. Спаржу залишити цілою, але можна також порізати.
- У каструлю налити склянку води, додати сіль, довести до кипіння і опустити підготовлену спаржу. Як тільки спаржа стане трохи м’якою, додати гриби і відварити їх до готовності
- Приготувати соус: сметану добре перемішати з сіллю, мускатним горіхом і перцем
- .Готовий соус додати до вмісту каструлі (води повинно залишитися зовсім небагато) і швидко перемішати, щоб сметана не згорнулася
- .Зменшити вогонь і тушкувати 10 хвилин. Потім перекласти все в сковорідку і обсмажити 5 хвилин.
Томатний крем-суп
Інгредієнти:
- томати у власному соку – 900 г
- дрібно нарізана солодка ріпчаста цибуля – 1/4 склянки
- часник – 2 зубчики
- базилік – 12 листочків
- сіль – 1 ч. л.
- перець – 1/2 ч. л.
- вершки – 1/2 склянки
Приготування:
- У блендер додати томати, цибулю, часник, базилік, сіль і перець, змішати до однорідного стану.
- Влити отриману суміш до каструлі, додати вершки і готувати 5 хвилин на середньому вогні. Подавати крем-суп теплим.
Сирна запіканка з макаронами
Інгредієнти:
- Будь-які варені макарони – кількість неважливо і залежить тільки від кількості порцій.
- Сир – 200-250 гр. (будь-якого легкоплавкого сорту)
- Яйце – 2-3 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Спеції і зелень (за бажанням)
Приготування:
- апікати це блюдо ви можете будь-яким способом, використовуючи духовку, мікрохвильову піч, мультиварку або ж звичайну сковороду з кришкою.
- Вам слід підготувати соус, збивши яйця зі спеціями і борошном (вона скрипить запіканку з макаронів).
- Макарони викладіть у форму (або ж чашу, якщо готуєте їх в мультиварці).
- Залийте макарони яєчним соусом і посипте сиром, відправте в сильно розігріту духовку (250 градусів або навіть більше) на 5 хвилин.
- Дістаньте страву , її можна рясно посипати зеленню і накривати на стіл.
Твій світ з посиланням на Інтернет джерела