Не знаєте, що приготувати на вечерю? Декілька рецептів: швидко і смачно

Навіть у самої зразковою і терплячої дружини настають моменти, коли монотонне повторення щоденних справ виводить з себе. Починаєш задаватися питань, що приготувати на вечерю, щоб швидко, щоб смачно. Щоб і чоловік порадів, і щоб не заїжджене блюдо було, зі звичайних продуктів, несильно дороге і при цьому не затратна по часу. Сьогодні ми спробуємо вам допомогти.

Паста з шинкою і томатами

Інгредієнти:

  • макарони – 300 г
  • часник – 4 зубчики
  • шинка – 16 слайсів
  • томати черрі – 600 г
  • моцарелла – 250 г
  • олія для смаження
  • базилік для краси

Приготування:

1. Приготувати пасту за інструкцією на упаковці.

2. Поки паста готується, обсмажити в олії цілі зубчики часнику і шинки протягом 2-3 хвилин. Розрізати томати навпіл і додати на пательню. Томити, поки томати не стануть м’якими (близько 5 хвилин).

3. Витягти зубчики часнику з соусу. Змішати соус з макаронами. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.

Піца на сковороді

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст. л. (будь-яка, не просіяти)
  • Майонез – 4 ст. л. (бажано, жирний)
  • Яйце – 2 шт. (якщо яйця дрібні, візьміть 3 шт.)
  • Рослинна олія (соняшникова) – 4 ст. л.
  • Спеції на вибір
  • Начинка – будь-яка, яка вам подобається

Приготування:

  1. За допомогою міксера або віночка вам слід ретельно перемішати майонез, яйце, масло і борошно – це основа піци, заміна класичного тесту. Слід також за смаком приправити (або ж не робити цього зовсім).
  2. Розжаримо сковороду (нічим змащувати не потрібно) і влийте тісто-основу.
  3. Тепер можна покласти начинку (не додавайте занадто багато, щоб така «піца» добре пропеклась).
  4. Сир обов’язково повинен бути верхнім шаром, накрийте блюдо кришкою і на помірному невеликому вогні тримайте піцу 5 хвилин, потім її сервіруйте стіл.

Спаржа з грибами

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 200 г сметани
  • 200 г спаржі
  • 50 г твердого сиру
  • З щіпки мускатного горіха, солі і перцю

Приготування:

  1. Спаржу і гриби вимити. Нарізати печериці на половинки, якщо вони великі. Спаржу залишити цілою, але можна також порізати.
  2. У каструлю налити склянку води, додати сіль, довести до кипіння і опустити підготовлену спаржу. Як тільки спаржа стане трохи м’якою, додати гриби і відварити їх до готовності
  3. Приготувати соус: сметану добре перемішати з сіллю, мускатним горіхом і перцем
  4. .Готовий соус додати до вмісту каструлі (води повинно залишитися зовсім небагато) і швидко перемішати, щоб сметана не згорнулася
  5. .Зменшити вогонь і тушкувати 10 хвилин. Потім перекласти все в сковорідку і обсмажити 5 хвилин.

 Томатний крем-суп

Інгредієнти:

  • томати у власному соку – 900 г
  • дрібно нарізана солодка ріпчаста цибуля – 1/4 склянки
  • часник – 2 зубчики
  • базилік – 12 листочків
  • сіль – 1 ч. л.
  • перець – 1/2 ч. л.
  • вершки – 1/2 склянки

Приготування:

  1. У блендер додати томати, цибулю, часник, базилік, сіль і перець, змішати до однорідного стану.
  2. Влити отриману суміш до каструлі, додати вершки і готувати 5 хвилин на середньому вогні. Подавати крем-суп теплим.

Сирна запіканка з макаронами

Інгредієнти:

  • Будь-які варені макарони – кількість неважливо і залежить тільки від кількості порцій.
  • Сир – 200-250 гр. (будь-якого легкоплавкого сорту)
  • Яйце – 2-3 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Спеції і зелень (за бажанням)

Приготування:

  • апікати це блюдо ви можете будь-яким способом, використовуючи духовку, мікрохвильову піч, мультиварку або ж звичайну сковороду з кришкою.
  • Вам слід підготувати соус, збивши яйця зі спеціями і борошном (вона скрипить запіканку з макаронів).
  • Макарони викладіть у форму (або ж чашу, якщо готуєте їх в мультиварці).
  • Залийте макарони яєчним соусом і посипте сиром, відправте в сильно розігріту духовку (250 градусів або навіть більше) на 5 хвилин.
  • Дістаньте страву , її можна рясно посипати зеленню і накривати на стіл.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела