Готуємо разом: 7 рецептів смачних десертів
Щоб зігрітися в сиру погоду і привнести солодкості осені, пропонуємо приготувати ласощі до чаю і кави. Ми зібрали ТОП-10 неймовірно швидких і легких десертів
Тертий пиріг
Інгредієнти:
Для тіста:
- 420 г борошна пшеничного
- 200 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 10 г цукру ванільного
- 2 яйця
- 10 г розпушувачадрібка солі
Для начинки:
- 400 г чорної смородини (свіжої або замороженої)
- 200 г цукру
- 5 гілочок фіолетового базиліку
Приготування:
- Приготуйте начинку. Для цього з’єднаєте у сотейнику чорну смородину (400 г) або будь-які інші ягоди з цукром (200 г). Поставте на сильний вогонь на 2-3 хвилини, щоб сік почав виділятися і цукор почав розчинятись. Не забувайте при цьому постійно помішувати ягоди, щоб вони не підгоріли. Тепер зменшить вогонь трохи нижче середнього і уварюйте масу протягом 15-20 хвилин. Як я перевіряю готовність варення? Перед тим як його варити я беру тарілку і відправляю її в морозилку охолодитися. Для перевірки варення на готовність я капаю варення на холодну поверхню тарілки і нахиляю тарілку з боку в бік. Якщо крапля тримає свою форму і не розтікається при цих маніпуляціях, то варення готове і його можна знімати з вогню. Якщо ще розтікається, то потрібно проварити ще якийсь час.
- Листя базиліка (5 гілочок) дрібно наріжте і відправте в гаряче варення за декілька хвилин до готовності. Перемішайте. Начинка до пирога готова – можемо замішувати тісто.
- Вершкове масло (200 г) наріжте кубиками і перекладіть в миску. Нехай воно трохи підтане
- У миску з підталим вершковим маслом додайте ванільний цукор (10 г), сіль і цукор (250 г).
- За допомогою вінчика збийте масу до повного об’єднання і пишності. Можете для цього використовувати автоматичний міксер, ну, а мені ліньки мити посуд, тому я намагаюся обходитися мінімальною кількістю гаджетів. Вийде не гірше!
- Введіть яйця (2 шт.) по одному і продовжуйте збивати до однорідності.
- Тепер прийшов час для борошна (420 г) і розпушувача (10 г).
- Замісіть м’яке і пластичне тісто. Намагайтеся місити його мінімально, пісочне тісто не любить перегріву від тепла рук!
- Тепер відокремте від загальної маси 1/3 тіста, це буде основа для пирога. Насправді існує два варіанти приготування тертого пирога. Можна використовувати меншу частину в якості основи, а решту 2/3 тіста натерти зверху. Тоді пиріг буде більш пишним. Якщо ж ви хочете зробити пиріг більш тонким і хрустким, то розкачайте 2/3 тіста, а решту меншу частину відправте у морозилку, а потім натріть на тертці. Смак від цього особливо не зміниться.
- Оберніть більшу частину тіста харчовою плівкою і приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин. Нехай тісто трохи охолоне і підмерзне, так його буде зручніше натирати на тертці. Меньшу частину тіста також оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник, щоб воно відпочило, теж на 30 хвилин. Після цього воно стане ще більш пластичним і його буде зручно розкачувати.
- Дістаньте меншу частину тіста з холодильника і розкачайте між двома листами пергаменту в пласт товщиною 3-4 мм. Перенесіть його прямо з нижнім пергаментом на деко і далі формуйте пиріг вже в ньому.
- Змастіть основу пирога вже остиглим варенням. Дістаньте другу частину тіста з морозилки і натріть його поверх варення на крупній тертці, рівномірно розподіляючи по всій поверхні основи.
- Поставте в духовку з температурою 180 градусів на 25-30 хвилин. Пиріг повинен добре підрум’янитися. Готовому пирогу дайте трохи охолонути і наріжте порційними шматочками.
Пудинг без випічки
Інгредієнти:
- молоко, 800 г;
- цедра цілого лимона;
- ванілін за смаком;
- яйця, 3 шт.;
- цукор, 100 г;
- крохмаль кукурудзяний, 20 г;
- кориці або какао для декору.
Приготування:
- Молоко змішуємо з цедрою лимона та ваніліном, доводимо до кипіння.
- Відокремлюємо білки від жовтків.
- Жовтки змішуємо з цукром і збиваємо віночком до однорідності.
- Всипаємо крохмаль у жовтки та перемішуємо до однорідності.
- Молоко знімаємо з плити та проціджуємо через сито від цедри.
- Охолоджуємо молоко до теплого стану, додаємо жовтки з цукром та крохмалем, перемішуємо до однорідності та ставимо на плиту.
- Варимо масу на невеликому вогні до загустіння.
- Виливаємо масу в ємність, розрівнюємо, посипаємо корицею чи какао. Коли десерт охолоне, відправляємо холодильник для застигання на 2 години.
Банановий пудинг в мікрохвильовці
Інгредієнти
- Стиглий банан — 1 шт;
- Яйце — 1 шт;
- Вершкове масло — 25 гр;
- Цукор-пісок — 2 ст.л.;
- Борошно — 3 ст.л.;
- Молоко — 1 ст.л.;
- Розпушувач — 1 ч.л.
Приготування:
- Очистіть банан, поріжте в миску та зробіть пюре виделкою.
- Влийте молоко, яйце. Додайте цукор і розтануло масло.
- Всипте просіяне борошно та розпушувач. Ретельно перемішайте інгредієнти.
- Форму для випікання змастіть маслом і помістіть в неї тісто.
- Виставте максимальну потужність в мікрохвильовці та випікайте впродовж 4 хвилин. Пудинг повинен піднятися і придбати ніжну пористу текстуру.
- Переверніть пудинг на блюдце або подавайте в формі, де він готувався.
Смачні трубочки з лаваша
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Банан – 2 шт;
- Вершкове масло – 30 г;
- Сметана – 2 ст.л.
Приготування:
- Спочатку потрібно подбати про начинку. Ми беремо банани та очищаємо від шкірки, щоб потім нарізати на круглі частини.
- На розігріту сковороду кладемо шматочок вершкового масла і чекаємо, поки воно розтане. За допомогою лопатки розподіліть масло по поверхні та викладіть банан. Можна додати цукор, але якщо на дієті цей пункт пропускається.
- Смажити банани треба приблизно 2 хвилини, постійно перемішуючи, щоби не пригоріли.
- Далі займемося лавашем, а точніше, поріжемо його по довжині дека. Рекомендуємо використовувати форму для запікання. Кладемо лаваш у форму і розподіляємо на його площі бананову начинку.
- Потім формуємо рулет, і таким чином робимо з рештою частин лаваша. У ту ж форму для запікання або лист наливаємо трохи олії і викладаємо рулети.
- Потрібно помазати рулети сметаною та посипати цукровою пудрою або просто цукром. Пам’ятайте, що жирність сметани визначаєте ви самі.
- Духову шафу гріємо до 180 градусів і залишаємо в ній бананові рулети на півгодини
Шоколадний торт
Інгредієнти:
- Пісочне печиво — 300 гр;
- Вершкове масло — 150 гр;
- Вершковий сир (маскарпоне) — 250 гр;
- Цукрова пудра — 100 гр;
- Какао-порошок — 3-4 ст.л.;
- Шоколад — 200 гр;
- Вершки — 100 гр.
Приготування:
- Почнемо з приготування основи. Для цього розтопіть вершкове масло таі подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. Далі з’єднайте масло, крихту, какао і ретельно вимішайте масу до однорідності.
- Отриману масу викладіть рівним шаром на дно круглої форми. Ущільните корж, притиснувши його ложкою або рукою. Поставте в холодильник — потрібно, щоб він застиг.
- Викладіть вершковий сир в чашу міксера. Збивайте на середній швидкості, поступово додаючи цукрову пудру.
- Розтопіть на водяній бані шматочки шоколаду. Поступово влийте його в вершковий сир і ще раз добре збийте.
- В іншій ємності збийте вершки в пишну масу. З’єднайте збиті вершки з шоколадною сумішшю. Обережно змішайте масу лопаткою до однорідності, рухами зверху вниз.
- Дістаньте застиглу основу з холодильника. Перекладіть начинку на корж та розрівняйте поверхню торта.
- Відставте торт в холодильник на 5 годин. Перед дегустацією, прикрасьте десерт горішками, тертим шоколадом або фруктами.
Мармелад з гарбуза
Інгредієнти:
- гарбуз, 500 г;
- цукор, 100 г;
- лимонний сік від частини лимона;
- агар-агар, 7 г.
Приготування:
- Гарбуз очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками.
- Відварюємо протягом 10 – 15 хвилин, все залежить від стиглості овочів та розміру шматочків.
- Зливаємо воду та подрібнюємо гарбуз за допомогою занурювального блендера в пюре.
- Всипаємо цукор, видавлюємо сік із половини лимона і варимо на невеликому вогні до розчинення цукру.
- Агар-агар заливаємо 4 столовими ложками води, залишаємо набухати на 5 хвилин.
- Виливаємо желатин у гарбуз та ретельно перемішуємо масу до повної однорідності.
- Виливаємо масу в будь-яку форму, попередньо змастивши її рафінованою олією.
- Відправляємо форму до холодильника на 5 годин до повного застигання.
- Виймаємо з форми, ріжемо порційними шматочками і кожен обвалюємо в кокосовій стружці.
Тістечка “Картопля”
Інгредієнти:
- Печиво (краще з какао) — 300 гр;
- Згущене молоко (не варене) — ⅔ банки;
- Вершкове масло — 100 гр;
- Какао-порошок — 3ст.л.
Приготування:
- Змішати какао-порошок, згущене молоко і вершкове масло.
- Вимішати масу до консистенції шоколадної пасти.
- Подрібнити печиво в крихту в чаші блендера або качалкою.
- З’єднати всі інгредієнти і добре вимісити до однорідної маси — спочатку лопаткою, потім руками.
Самачного! І нехай вам буде солодко!
Твій світ з посиланням на Інтернет джерела