Готуємо разом: 7 рецептів смачних десертів

Щоб зігрітися в сиру погоду і привнести солодкості осені, пропонуємо приготувати ласощі до чаю і кави. Ми зібрали ТОП-10 неймовірно швидких і легких десертів

Тертий пиріг

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 420 г борошна пшеничного
  • 200 г вершкового масла
  • 250 г цукру
  • 10 г цукру ванільного
  • 2 яйця
  • 10 г розпушувачадрібка солі

Для начинки:

  • 400 г чорної смородини (свіжої або замороженої)
  • 200 г цукру
  • 5 гілочок фіолетового базиліку

Приготування:

  1. Приготуйте начинку. Для цього з’єднаєте у сотейнику чорну смородину (400 г) або будь-які інші ягоди з цукром (200 г). Поставте на сильний вогонь на 2-3 хвилини, щоб сік почав виділятися і цукор почав розчинятись. Не забувайте при цьому постійно помішувати ягоди, щоб вони не підгоріли. Тепер зменшить вогонь трохи нижче середнього і уварюйте масу протягом 15-20 хвилин. Як я перевіряю готовність варення? Перед тим як його варити я беру тарілку і відправляю її в морозилку охолодитися. Для перевірки варення на готовність я капаю варення на холодну поверхню тарілки і нахиляю тарілку з боку в бік. Якщо крапля тримає свою форму і не розтікається при цих маніпуляціях, то варення готове і його можна знімати з вогню. Якщо ще розтікається, то потрібно проварити ще якийсь час.
  2. Листя базиліка (5 гілочок) дрібно наріжте і відправте в гаряче варення за декілька хвилин до готовності. Перемішайте. Начинка до пирога готова – можемо замішувати тісто.
  3. Вершкове масло (200 г) наріжте кубиками і перекладіть в миску. Нехай воно трохи підтане
  4. У миску з підталим вершковим маслом додайте ванільний цукор (10 г), сіль і цукор (250 г).
  5. За допомогою вінчика збийте масу до повного об’єднання і пишності. Можете для цього використовувати автоматичний міксер, ну, а мені ліньки мити посуд, тому я намагаюся обходитися мінімальною кількістю гаджетів. Вийде не гірше!
  6. Введіть яйця (2 шт.) по одному і продовжуйте збивати до однорідності.
  7. Тепер прийшов час для борошна (420 г) і розпушувача (10 г).
  8. Замісіть м’яке і пластичне тісто. Намагайтеся місити його мінімально, пісочне тісто не любить перегріву від тепла рук!
  9. Тепер відокремте від загальної маси 1/3 тіста, це буде основа для пирога. Насправді існує два варіанти приготування тертого пирога. Можна використовувати меншу частину в якості основи, а решту 2/3 тіста натерти зверху. Тоді пиріг буде більш пишним. Якщо ж ви хочете зробити пиріг більш тонким і хрустким, то розкачайте 2/3 тіста, а решту меншу частину відправте у морозилку, а потім натріть на тертці. Смак від цього особливо не зміниться.
  10. Оберніть більшу частину тіста харчовою плівкою і приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин. Нехай тісто трохи охолоне і підмерзне, так його буде зручніше натирати на тертці. Меньшу частину тіста також оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник, щоб воно відпочило, теж на 30 хвилин. Після цього воно стане ще більш пластичним і його буде зручно розкачувати.
  11. Дістаньте меншу частину тіста з холодильника і розкачайте між двома листами пергаменту в пласт товщиною 3-4 мм. Перенесіть його прямо з нижнім пергаментом на деко і далі формуйте пиріг вже в ньому.
  12. Змастіть основу пирога вже остиглим варенням. Дістаньте другу частину тіста з морозилки і натріть його поверх варення на крупній тертці, рівномірно розподіляючи по всій поверхні основи.
  13. Поставте в духовку з температурою 180 градусів на 25-30 хвилин. Пиріг повинен добре підрум’янитися. Готовому пирогу дайте трохи охолонути і наріжте порційними шматочками.

Пудинг без випічки

Інгредієнти:

  • молоко, 800 г;
  • цедра цілого лимона;
  • ванілін за смаком;
  • яйця, 3 шт.;
  • цукор, 100 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 20 г;
  • кориці або какао для декору.

Приготування:

  1. Молоко змішуємо з цедрою лимона та ваніліном, доводимо до кипіння.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Жовтки змішуємо з цукром і збиваємо віночком до однорідності.
  4. Всипаємо крохмаль у жовтки та перемішуємо до однорідності.
  5. Молоко знімаємо з плити та проціджуємо через сито від цедри.
  6. Охолоджуємо молоко до теплого стану, додаємо жовтки з цукром та крохмалем, перемішуємо до однорідності та ставимо на плиту.
  7. Варимо масу на невеликому вогні до загустіння.
  8. Виливаємо масу в ємність, розрівнюємо, посипаємо корицею чи какао. Коли десерт охолоне, відправляємо холодильник для застигання на 2 години.

Банановий пудинг в мікрохвильовці

Інгредієнти

  • Стиглий банан — 1 шт;
  • Яйце — 1 шт;
  • Вершкове масло — 25 гр;
  • Цукор-пісок — 2 ст.л.;
  • Борошно — 3 ст.л.;
  • Молоко — 1 ст.л.;
  • Розпушувач — 1 ч.л.

Приготування:

  1. Очистіть банан, поріжте в миску та зробіть пюре виделкою. 
  2. Влийте молоко, яйце. Додайте цукор і розтануло масло. 
  3. Всипте просіяне борошно та розпушувач. Ретельно перемішайте інгредієнти. 
  4. Форму для випікання змастіть маслом і помістіть в неї тісто. 
  5. Виставте максимальну потужність в мікрохвильовці та випікайте впродовж 4 хвилин. Пудинг повинен піднятися і придбати ніжну пористу текстуру. 
  6. Переверніть пудинг на блюдце або подавайте в формі, де він готувався. 

Смачні трубочки з лаваша

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 шт;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Банан – 2 шт;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Сметана – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно подбати про начинку. Ми беремо банани та очищаємо від шкірки, щоб потім нарізати на круглі частини.
  2. На розігріту сковороду кладемо шматочок вершкового масла і чекаємо, поки воно розтане. За допомогою лопатки розподіліть масло по поверхні та викладіть банан. Можна додати цукор, але якщо на дієті цей пункт пропускається.
  3. Смажити банани треба приблизно 2 хвилини, постійно перемішуючи, щоби не пригоріли.
  4. Далі займемося лавашем, а точніше, поріжемо його по довжині дека. Рекомендуємо використовувати форму для запікання. Кладемо лаваш у форму і розподіляємо на його площі бананову начинку.
  5. Потім формуємо рулет, і таким чином робимо з рештою частин лаваша. У ту ж форму для запікання або лист наливаємо трохи олії і викладаємо рулети.
  6. Потрібно помазати рулети сметаною та посипати цукровою пудрою або просто цукром. Пам’ятайте, що жирність сметани визначаєте ви самі.
  7. Духову шафу гріємо до 180 градусів і залишаємо в ній бананові рулети на півгодини

Шоколадний торт

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво — 300 гр;
  • Вершкове масло — 150 гр;
  • Вершковий сир (маскарпоне) — 250 гр;
  • Цукрова пудра — 100 гр;
  • Какао-порошок — 3-4 ст.л.;
  • Шоколад — 200 гр;
  • Вершки — 100 гр.

Приготування:

  1. Почнемо з приготування основи. Для цього розтопіть вершкове масло таі подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. Далі з’єднайте масло, крихту, какао і ретельно вимішайте масу до однорідності. 
  2. Отриману масу викладіть рівним шаром на дно круглої форми. Ущільните корж, притиснувши його ложкою або рукою. Поставте в холодильник — потрібно, щоб він застиг. 
  3. Викладіть вершковий сир в чашу міксера. Збивайте на середній швидкості, поступово додаючи цукрову пудру. 
  4. Розтопіть на водяній бані шматочки шоколаду. Поступово влийте його в вершковий сир і ще раз добре збийте. 
  5. В іншій ємності збийте вершки в пишну масу. З’єднайте збиті вершки з шоколадною сумішшю. Обережно змішайте масу лопаткою до однорідності, рухами зверху вниз. 
  6. Дістаньте застиглу основу з холодильника. Перекладіть начинку на корж та розрівняйте поверхню торта. 
  7. Відставте торт в холодильник на 5 годин. Перед дегустацією, прикрасьте десерт горішками, тертим шоколадом або фруктами.

Мармелад з гарбуза

Інгредієнти:

  • гарбуз, 500 г;
  • цукор, 100 г;
  • лимонний сік від частини лимона;
  • агар-агар, 7 г.

Приготування:

  1. Гарбуз очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками.
  2. Відварюємо протягом 10 – 15 хвилин, все залежить від стиглості овочів та розміру шматочків.
  3. Зливаємо воду та подрібнюємо гарбуз за допомогою занурювального блендера в пюре.
  4. Всипаємо цукор, видавлюємо сік із половини лимона і варимо на невеликому вогні до розчинення цукру.
  5. Агар-агар заливаємо 4 столовими ложками води, залишаємо набухати на 5 хвилин.
  6. Виливаємо желатин у гарбуз та ретельно перемішуємо масу до повної однорідності.
  7. Виливаємо масу в будь-яку форму, попередньо змастивши її рафінованою олією.
  8. Відправляємо форму до холодильника на 5 годин до повного застигання.
  9. Виймаємо з форми, ріжемо порційними шматочками і кожен обвалюємо в кокосовій стружці.

Тістечка “Картопля”

Інгредієнти:

  • Печиво (краще з какао) — 300 гр;
  • Згущене молоко (не варене) — ⅔ банки;
  • Вершкове масло — 100 гр;
  • Какао-порошок — 3ст.л.

Приготування:

  1. Змішати какао-порошок, згущене молоко і вершкове масло. 
  2. Вимішати масу до консистенції шоколадної пасти. 
  3. Подрібнити печиво в крихту в чаші блендера або качалкою. 
  4. З’єднати всі інгредієнти і добре вимісити до однорідної маси — спочатку лопаткою, потім руками. 

Самачного! І нехай вам буде солодко!

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела