Архангел Михаїл

Багато хто раніше навіть не думав помолитися Архангел Михаїлу. Ось цей світ. RIP Микола Чудотворця Серафиму Саровському, іншим святим, а насамперед – Захиснику посту і Цариці Небесної Пресвятої Богородиці – постійно моляться про допомогу у всьому, просять захисту у складній життєвій ситуації. Вони люди, вони зрозуміють і допоможуть. Ми всі молимося Господу Богу і Спасителю нашого Ісуса Христа, а кому ще, як не Отцю Небесному, довірити свою душу і життя?! Але молитися, про щось просити Архангела Михаїла – Архистратига всіх Небесних Воїнств, який занурив сатану в прірву пекла Він залежить від нас, від “схильного до зла” світлопроміння Ангел, чи від грішних людей? У нього зовсім інші завдання. Це було на думці, поки 21 листопада не почув дивовижну “Проповідь, яку виносив шановний Тимофій, патріарх Олександрійський на свято Чуда Архистратига Михаїла, проголошую велику благодать, даровану Богом людям”, прочитану парафіянам перед Таїнством Церкви Різдва Іоана Хрестителя в Юкці протоієрея Григорія ГРИГОРІЯ. Ця проповідь перевернула мої уявлення про архангелів, “дарувавши” ще одного небесного охоронця.

“Нехай Божий мир зійде на вас, брати. Я розповім вам, що сталося зі мною Тимофій, слуга Ісуса Христа. Одного дня я пішов до Чесного Животворного Хреста і до Гробу Господнього і до всіх святих місць де пройшов Господь наш Ісус Христос. Увійшов до дому св. Прохора, улюбленого учня євангеліста Івана Хрестителя. Тут знайшов книгу прохором. У цій чудовій книжці прочитав наступну велику втіху від Івана Богослова.

Одного дня мене супроводжував Ангел Божий, який відкрив мені таємниці Небес про людей. І почув я шум, схожий на шум багатьох вод, що падають з великої висоти. Коли ми з Ангелом підійшли ближче, я побачила величезне озеро і страшну страту непокаяних грішників. Я запитав свого провідника, і він пояснив мені, яка це була шалена прірва. Сьогодні вдень ми побачили величезне полум’я, що над ним йде хмарка величезного диму. Полум’я ревіло і піднялося на 300 метрів у висоту від Гидкі черв’яки, розміром з гадюку, повзли по тілах грішників у цьому прірві “О Іване, друже Божий, муки, які ми бачили зараз, страшніші за всіх катів. Це вогняне озеро може вмістити цілий світ. Її глибина нескінченна: зміїні черв’яки, що гризуть тіла грішників, змушують їх підня “Іоан гірко плакав про смерть людських душ. “Не плач, Іване, друже Божий, не плач, бо скоро побачиш велику радість – велику ласку архістрата Михаїла.”

У цей час побачив у чудовій красі самого Архистратига Михаїла, який у чудовому кораблю херувимів і серафімів, у супроводі багатьох ангелів, святих, пророків і мучеників, підійшов до озера вогня Всі вони були одягнені в невимовну красу. Незабаром янголи підійшли до грішників, страчених. Одразу пожежа згасла, прірва перестала дилити, зникли огидні тварини. Коли все заспокоїлося, архангел Михаїл занурив своє білосніжне крило в озеро – взяв багато людських душ і виніс на берег Потім вдруге опустив те саме праве крило – і виніс з озера ще більше душ, ніж у перший раз. Тоді херувими та серафими розкинули перед ним нитку і почали просити Його втретє окунути своє крило. Архистратиг Михаїл звернув свій добрий молитовний погляд до Господа, приносивши палко сердечні молитви за спасіння тих, хто страждає за свої грі Потім занурив білосніжне крило назад в озеро і виніс безліч нових душ. Тоді ангели та святі, з великою радістю прийняли ці душі, омили їх водою благодаті, помазали їх пахощами радості і представили перед обличчям Бога. У тій годині з завіси Господнього вийшов голос: “Від імені Архангел Михаїл і Матір Моя, Пресвята Богородиця, і всі Мої ангели і обрані, які виконали волю Мого Отця на землі, увійдіть ці душі в Рай блаженства, вічності і миру Амінь. “У цьому страшному і святому чині святий Іван подивився на співчуття Архангела Михаїла.

Ангел сказав: «Знай, Іоане, друже Божий, що чудо, яке ти бачив, повторюється щороку 6/19 вересня, на честь його свята, вождя Небесного війська, за його велику перемогу над силами сатани. Коли юдеї нещадно прибили Спасителя до Хреста, архангел Михаїл був у такому горі, що небо і земля були заблоковані, не зміг її перенести Коли Господь наш Ісус Христос воскрес з гробу, то Архангел Михаїл відкотив камінь і приніс добру звістку Жінкам-мироносицям. Він тримав сатану в пеклі і забрав все, що мав. Бог дав Архангелу Михаїлу велику силу і владу, щоб врятувати тих, хто в му Господь призначив його до лав Небесних Сил Милосердя і дозволяє йому щорічно 6/19 вересня та 8/21 листопада у супроводі ангелів та святих наближатися до душ, засуджених на муки.

Архангел Михаїл рятує тих, хто робить благодійність за нього, а також за мучеників і святих. Архистратиг Михаїл за них, бо святі страждали і страждали за ім’я Господнє. Він назавжди звільняє від страти тих, за кого приносять жертви і молитви. Архангел Михаїл не припиняє творити Божу благодать щороку 6/19 вересня і в свій день 8/21 листопада, який триватиме до кінця часів. У ці славні дні він падає, стає на коліна перед Божою завесою, перевертає свої нитки і молиться за душі у страшних пекельних муках, поки Бог не полегшить помилування тих, хто особливо палко моляться на землі, даруючи щедру милі Він молиться за всіх, хто живе на землі. На його святі свята всі ангели збираються навколо Архангела Михаїла біля Божої завіси.

Благословення Божого, Архангел Михаїл приходить, одягнений в одяг доброти і милосердя, і всім проголошує, що Бог знову проявив милосердя до світу. Тепер бачиш, Іоане, що Бог не забуде нікого, хто робить благочинне діло в ім’я Архистратига Михаїла, або того, хто спробує переписати цю книгу, де цей опис, і прочитає її іншим. Хто запалює свічку, запалює свічку або ладанку, або приносить чесну жертву в ім’я Архангела Михаїла. Він не забуде благочинця і нагородить благочестиво. Хто милість до бідних своїми способами, і помре через гріховне життя, той буде кинутий до пекла, Господь не забуде доброту його і врятує його представництвом Архангела Михаїла Якщо хтось бажає записати ці слова, то написане треба зберігати вдома з шаною. Ні куля, ні змії, ні ворожа сила не може нашкодити цьому чоловіку або його дому. Ні черв’як, ні сарана, ні нав’язлива сила не можуть нашкодити саду чи саду Цей список служитиме йому зброєю та щитом паркану в усіх катастрофах. Бо сила цих слів велика і чудова. Благослови вас Бог і Архангел Михаїл. “Так сказав мені Святий Ангел Божий. Потім він відвів мене на Елеонську гору, а потім покинув, полетівши на Небеса. Дуже здивувався і прославляв Бога і Архангела Михаїла. “

ТВІЙ СВІТ