Юний львівський волонтер зібрав понад мільйон гривень на підтримку ЗСУ

8-річний волонтер Юрій Напора зібрав 1 027 396 гривень на потреби Збройних сил України. Хлопчик співає у різних містах Львівщини. Загалом Юрчик дав понад 40 концертів.

Юрій одного разу вирішив, що потрібно йти співати та збирати кошти для захисників та захисниць. Першою локацією, куди він поїхав з батьком, – Мостиська. 

Юра каже в один прекрасний день – треба йти. Ми вирішили заїхати в Мостиська, де нас ніхто не знав. Ну так, щоб не було соромно в разі фіаско“, – зазначив батько волонтера Назар.

— Пісні ми обираємо разом, – розповідає батько Юрчика. – Щоб бути максимально ефективним – беремо такі, які чіпають за душу кожного українця: повстанські, ліричні, військові. Ми дуже любимо музику, в моєму житті це хобі. А ось Юрчик вже займається чотири роки у хоровій капелі «Дударик».

Більше ніж сорок виступів у Львові та області вони провели з батьком. Юрчик співає, а батько акомпанує йому на синтезаторі. Хлопчик, бувало, виступав по п’ять годин у день, щоб зробити свій внесок у допомогу ЗСУ.

— Я люблю і хочу допомагати нашим Збройним Силам України і завжди випрошую тата це робити. Я не втомлююсь. Я в захваті, коли військові передають мені свої шеврони. Вже маю колекцію, – каже наш юний патріот.- Ми обов’язково переможемо, бо це наша земля!”

Коли управління готувало сюжет, хлопчик зібрав 780 тисяч для ЗСУ.  Проте на момент публікації сума вже перевищила мільйон гривень

Батько хлопчика розповів про їхні з сином здобутки.

“5 приладів нічного бачення, автозапчастин багато, 3 батареї до квадрокоптерів Mavic 3, квадрокоптери Mavic 3 та Mavic 2, автомобіль для батальйону “Карпатська січ”. Також ми відремонтували таку велику машину, де можна душ приймати. Потім ще один дрон купили, два старлінки, комплекти зимового одягу. Зараз хлопці поїхали за ще одним автомобілем. Навушники військові спеціальні, деякі продукти. Ще Юрчик купив 3 планшети для артилеристів “Правого сектору”. Зараз на балансі ще є 200 тисяч гривень”, – зазначив чоловік.

Нагадаємо, Львівська ОВА вперше розповідала про маленького волонтера на початку серпня. Тоді йому на перших концертах вдалося зібрати 23 305 гривень на потреби ЗСУ.  Разом з тим, загальна сума під час серпневих сольних концертів Юрія містами Львівщини становить понад 70 тисяч гривень..

Важко підібрати слова, щоб оисати весь захват і гордість за наших дітей! Дякуємо вам, українські батьки, за теке неймовірне виховання!

І кого ж збирається перемогти та клята русня? Ніколи, чуєте, ніколи цього не буде! Завдяки кожному з нас!

Користуючись нагодою, нагадаємо, як правильно мотивувати дітей до волонтерства.

Чи варто мотивувати? Чи правильно буде, якщо сама дитина не проявляє такої ініціативи, підказати їй?

Найкраща мотивація — власний приклад. Дітей слід залучати до допомоги через спільність, через відчуття причетності до спільної справи. Наприклад, можна запропонувати разом піти плести сітки для ЗСУ або напекти печива для наших воїнів.

Діти завжди грають у те, що бачать у дорослих. Якщо вони бачать, що дорослі допомагають, роблять свій внесок у Перемогу, то найімовірніше, вони й самі будуть намагатися долучитися до цієї великої мети. На думку психологів, підказувати та підштовхувати дитину до допомоги є категорично неправильно. Можна інформувати: “буде проходити благодійний ярмарок на користь ЗСУ. Ми також можемо взяти участь. Я робитиму…, чи ти хотів/хотіла б долучитись до цього?” На відмову треба реагувати спокійно. І завжди пам’ятати, що найкращий учитель — це наш приклад та залучення через відчуття спільності та причетності. Тож наказові форми та керування в цих ситуаціях для батьків — табу. Підтримуйте своїх дітей та обов’язково запитуйте їх про те, чого вони бажають та про що думають: 

  • Здається, у тебе є ідея, як ти можеш долучитись та бути корисним? 
  • Чи потрібна тобі моя допомога? 
  • Як, на твою думку, буде краще?

Чарівні фрази, на які варто звернути увагу батькам

  • Я бачу, що тобі спала на думку ідея, як допомогти;
  • Ти знаєш, як ти можеш допомогти;
  • Ти маєш гарні ідеї та план, що тобі робити;
  • Я рада/ий, що тобі подобається твоя ідея;
  • Я радію, коли ти захоплений і тобі добре;
  • У тебе сяють очі та ти посміхаєшся, коли про це розповідаєш;
  • Усі твої ідеї важливі;
  • Ти маєш бажання допомагати, а я тебе завжди підтримаю у твоїх ідеях;
  • Ти відчуваєш, що хочеш допомогти, я рада, що ти себе слухаєш;
  • Здається, тобі подобається те, що ти робиш;
  • Воїнам важлива будь-яка увага та допомога, те, що ти вже думаєш про них, є важливим;
  • Ти частинку своєї сили передаєш воїнам;
  • Надішлемо частку нашої віри в перемогу, нашої любові до наших захисників, щоб вони знали, що ми про них думаємо та дбаємо. Це частинка нашої турботи;
  • Чи хотів би, щоб я тобі допоміг/ла? Чи потребуєш допомоги? Чи можу я тобі якось допомогти? Чим саме я можу тобі допомогти? Яка допомога від мене тобі знадобиться?
  • Якщо знадобиться моя допомога, я завжди поруч.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела