Мрієте залишатися молодою якомога довше? Ось вам декілька порад

Зберегти молодість і красу хоче кожна жінка, і є багато секретів, як цього домогтися. Про це поговоримо у сьоднішній статті

Деклька порад, які допоможуть зберегти свою молодість

Уникайте сонця та солярію

Ніщо так не старить шкіру, як непомірне захоплення засмагою! Якщо ви будете захищати свою шкіру від сонця, то продовжите молодість як мінімум на 10 років! А гарну засмагу можна отримати за допомогою крему-автозагара – він забарвлює тільки верхні шари шкіри і не завдає шкоди.

Пийте воду

Починайте щоранку зі склянки чистої води і протягом дня віддавайте перевагу воду сокам і газованій воді. Намагайтеся пити потроху, маленькими ковтками – тоді не буде навантаження на нирки. І пам’ятайте, що нестача води може викликати втому, головний біль, проблеми з кишечником.

Обов’язково знімайте макіяж перед сном

Зробіть це обов’язковим щовечірнім ритуалом. Купіть собі приємне молочко і тонік для зняття макіяжу і поставте на туалетний столик разом з красивою коробочкою з ватяними дисками. Насолоджуйтесь процесом догляду за собою!

Тренуйте свій мозок

Вивчайте іноземні мови, розгадуйте кросворди, грайте в інтелектуальні ігри – це допоможе зберегти ясний розум до глибокої старості. Дуже шкідливо постійно тримати в собі негативні емоції. Звичайно, не варто зриватися на оточуючих! Вихід є – ви можете побити подушки і вдосталь покричати наодинці з собою. Також дуже допомагають фізичні вправи. Якщо вас щось засмучує, розкажіть про це і іноді сперечайтеся з тим, з ким ви не згодні.

Уникайте повторюваних виразів обличчя.

Коли ви виражаєте емоції, на обличчі скорочуються м’язи.Якщо ви постійно скорочуєте одні й ті ж м’язи протягом багатьох років, ці мімічні лінії на обличчі стають постійними.Носіння сонцезахисних окулярів допоможе зменшити зморшки, які спричиняє мруження від сонця.

Режим дня

Здоровий сон подовжує молодість, тому що в нічні години працює гормон, що нейтралізує окислювальні процеси в організмі. Лягайте спати до 22:00, оптимальна тривалість нічного відпочинку становить 7-8 годин.

 10 порад від 92-річної Дони Марії Джило

1. Не замислюватися над числами, які є несуттєвими. Це включає вік, вагу і зріст. Нехай лікарі турбуються про це.

2. Підтримувати стосунки тільки з веселими друзями. Незадоволені і буркотуни тягнуть вас вниз … (Пам’ятайте, якщо ви один з цих буркотунів!)

3. Продовжуйте вчитися. Дізнайтеся більше про комп’ютери, ремесла, садівництво, — що завгодно. Не дозволяйте мозку лінуватися. Дозвільний мозок є майстернею німецькою. І німецьке ім’я Альцгеймер!

4. Цінуйте кожну дрібницю. Більше цінуйте.

5. Частіше смійтеся, голосно і довго. Смійтеся, поки дихання не перехопить. І якщо у вас є друг, який змушує вас сміятися, проводьте більше часу з ним/з нею!

6. Бувають сльози. Тримайся, сумуй, і рухайся далі. Єдина людина, яка з нами все наше життя — це ми самі. Живи, поки ти живий.

7. Оточіть себе всім, що ви любите. Нехай це буде сім’я, тварини, рослини, хобі, — що завгодно. Ваш будинок — ваш притулок. Не кидайте його…

8. Подбайте про своє здоров’я. Якщо воно гарне, — так тримати.  Якщо воно нестійке, — треба його поліпшити. Якщо ви не можете поліпшити його, — зверніться за допомогою.

9. Не повертайтеся туди, де відчуваєте провину.  Поїдьте в магазин, навіть в іншу країну, але НЕ туди, де є вина.

10. Скажіть коханим, що ви їх любите і використовуйте будь-яку можливість, щоб бути з ними. 

 Щоденні звички, які прискорюють старіння

Як виявляється, раннє старіння залежить не стільки від прожитих років, скільки від якості та темпу життя. То які ж саме звички прискорюють процес старіння?

1. Надмірна завантаженість. Якщо кожен ваш день наповнений безкінечними справами, проблемами, відсутністю часу – тоді не дивуйтеся, якщо зовсім скоро у вас з’являться перші зморшки. Намагайтеся виконувати всі справи послідовно і не ставте перед собою надзавдань, якщо не маєте змоги їх реалізувати.

2. Любов до солодкого. Солодощі – це не лише зайва вага, а й наближення старості. Молекули цукру, що містяться в десертах, притягують до себе жири і протеїн, які в свою чергу призводять до втрати здорового блиску шкіри, тонусу та утворення синців під очима, ну і зморшок. Щоб уникнути таких наслідків солодкі десерти намагайтеся замінювати фруктами чи медом.

3. Хронічне недосипання. Сон – важлива складова повноцінного функціонування організму, а тому ігнорування цього факту може призвести до виникнення синців під очима та навіть скорочення тривалості життя. Якщо ви відчуваєте нестачу сну, що супроводжується розсіяністю, втомою, збільшенням ваги, намагайтеся знаходити більше часу для цього.

4. Сидячий спосіб життя. Британські вчені провели дослідження і з’ясували – люди, які постійно засиджуються перед телевізором чи за комп’ютером, наближають своє старіння. Якщо ж ваша діяльність тісно пов’язана з сидячим способом життя – необхідно влаштовувати собі перерви по 30 хв, займатися спортом. Доведено, що люди, які витрачають дві години на тиждень на тренування, живуть на 10-13 років довше.

5. Використання сонцезахисних кремів. Ультрафіолетові промені – головний ворог вашої молодості. Тому про захист шкіри від сонця варто дбати не лише на пляжі, але і під час будь-якого перебування на сонці. Тому крем із захистом від сонця зі ступенем від 30 до 50 вкрай необхідний навіть під час хмарності.

 Обов’язково любите себе! Балуйте себе час від часу, не обмежуйте суворими рамками. Насолоджуйтеся кожним новим днем, адже навколо так багато хорошого! Робіть собі подарунки, піклуйтеся про душу і тіло, і ви завжди будете молодою! А ще пам’ятайте, головне душею не старіти!

І дуже валиво бути вдячними за старість, бо не всім вона дається…

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела