Черговий обмін полоненими: на Батьківщину повнернули 32 воїни

У середу, 11 жовтня, Україна провела обмін полоненими з державою-терористкою

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Наразі звільнені бійці проходять медичний огляд після чого побачаться з рідними.

“Вдалося звільнити 32 наших воїни та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Серед звільнених — офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Всі вони були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти. У кожного полоненого своя історія”, — розповів Андрій Єрмак.

Як додали в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, троє зі звільнених – офіцери, 28 – солдати, один – матрос. Звільнені з полону оборонці належать, зокрема, до 72-ї, 24-ї та 58-ї окремих механізованих бригад, 26-ї окремої артилерійської бригади, 36-ї окремої бригади морської піхоти, 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону. Наймолодшому зі звільнених воїнів – 22 роки, найстаршому – 51 рік.

“Сьогодні ми звільнили рядового, який служив разом зі своїм старшим братом. Брат загинув на його очах, а молодший брат в той же день потрапив у полон. У старшого брата залишились дружина та дві доньки”, – написав Єрмак. 

Щодо ізраїльтянина Дмитра Фіалки, то він пішов воювати проти рф добровольцем. Два останні роки Герой жив в Україні та був дитячим тренером у футбольному клубі «Динамо» (Львів).

“Підготовка до наступних обмінів триває. Україна робить усе можливе, щоби кожен наш Захисник був знайдений та звільнений з полону”, – заявили в міністерстві оборони.

До слова, Попередній обмін полоненими відбувся в кінці вересня. Тоді вдалося повернути більше 200 українських військових.

Слава нашим Захисникам!

Повідомляє Твій світ з посиланням на Інтернет джерела