Той, хто усміхається завжди сильніший від того, хто злиться

Щоб жити більш щасливим і здоровим життям, потрібно частіше посміхатися, — і це не просто слова, а науково обґрунтоване твердження. Навіть коли ми усміхаємося, не відчуваючи особливу радість, ми запускаємо вироблення в організмі хімічних речовин, які допомагають налаштуватися на більш позитивний лад.

Про це поговоримо сьогодні, 7 жовтня, у Всесвітній День посмішки

Історія появи Дня посмішки

Це чудове свято виникло завдяки американському художнику Харві Беллу (Harvey Ball). Саме він є автором відомого на весь світ логотипу – смайлика!

Так, у 1963 році Белл отримав від однієї американської страхової компанії замовлення на створення символу для рекламної акції, метою якої було підняти бойовий дух співробітників після злиття з іншою фірмою. Він, не довго думаючи, намалював усміхнене обличчя жовтого кольору та отримав за це близько півсотні доларів. Зовсім скоро це миле обличчя з усмішкою набуло світової популярності й стало з’являтися на футболках, бейсболках, конвертах, листівках та інших предметах. Однак сам Всесвітній день усмішки почали відзначати значно пізніше – вперше це відбулося у 1999 році. За задумом винахідника смайлика, цей день повинен бути присвячений гарному настрою, а девізом Дня є слова: “Зроби добру справу. Допоможи з’явитися хоча б одній усмішці”. Відтоді це свято відзначається ентузіастами по всьому світу різними акціями та флешмобами.

У чому користь посмішки?

Мозок людини складається з нейронних зв’язків, які працюють в двох напрямках: коли нам добре, посмішка автоматично з’являється на обличчі, якщо ми посміхаємося – ставати автоматично добре. Саме з цієї причини, коли вас накриває смуток потрібно посміхнутися і тоді поганий настрій пропаде. Дізнатися чому настрій – помічник успіху, можна

Фізіологія впливає на стан настрою в такий спосіб:

  1. Якщо людина сумовитий і сидить, сутулячись, у нього автоматично зменшується енергія, і падає настрій.
  2. Якщо людина перебуває в напівлежачому положенні – йому захочеться спати.
  3. Якщо людина йде з прямою спиною і посміхається – йому хочеться жити і насолоджуватися моментами життя.

Намагайтеся в будь-якій ситуації посміхнутися і починати діяти. Навіть якщо у вашому житті чорна смуга, посмішка зможе її прикрасити всіма кольорами веселки. Щоб стати щасливішим потрібно згадати сміх і посмішку маленьких дітей, навіть в ті моменти, коли вони роблять свої перші кроки і говорять перші усвідомлені слова. Прокинувшись вранці, погляньте у вікно. Якщо на вулиці сонечко, настрій підніметься відразу ж. Якщо дощ – посміхніться новому дню, надягайте гумові чоботи і під парасольками вирушайте разом з діточками гуляти по калюжах. Це дуже веселе і цікаве заняття. Для енергійності і кращого самопочуття намагайтеся щодня посміхатися по 200 разів.

Чому треба частіше посміхатися?

Посмішка — це природне знеболююче

Виявляється, навіть якщо розтягнути куточки губ у різні боки без вагомих причин, організм починає виробляти ендорфіни, гормони щастя. Попри таку назву, ендорфіни відповідають не лише за гарний настрій, вони навіть здатні замінити легке знеболююче. Звичайно, поріз самостійно не затягнеться за лічені хвилини, але полегшити печіння цілком реально лише посміхнувшись.

Посміхатися частіше — означає випускати назовні емоції

Простіше кажучи — вміння посміхнутися у важку хвилину дозволить вам подивитися на проблему з іншого боку, і цілком можливо — відкриє шляхи її вирішення. У будь-якому випадку, посміхнутися в очі неприємностям — правильне рішення. А про усе інше можна подумати завтра.

Посмішка — запорука гармонізації робочого середовища

Якщо ви часто посміхаєтеся, то це зовсім не означає, що ви недалека людина, навпаки, усміхненість полегшує обстановку, особливо це стосується роботи, адже під час напруженого трудового дня іноді дуже хочеться розслабитися. Будьте впевненими — ваша посмішка здатна розрядити будь-яку напружену ситуацію.

Посмішка уповільнює серцебиття

Дивно, але факт: за наявності частих посмішок нормалізується ритм серця, найголовніший орган нашого тіла дивним чином заспокоюється і починає працювати рівномірно, без помітних збоїв.

Посмішка — універсальна мова

Ймовірно, це знає кожна з нас, але чомусь вдатися до допомоги посмішки під час спілкування з людьми ніхто не поспішає. Навіть не знаючи жодного слова англійською або французькою, можна легко знайти спільну мову зі піврозмовником лише… посміхнувшись йому. Так, і, до речі, у Європі посмішка без приводу — ознака вихованості. Не варто дивитися важким поглядом на незнайомця, який подивився на вас у метро — просто посміхніться, нехай в обох залишаться приємні спогади на весь день.

Посміхаючись, ви розробляєте м’язи обличчя

Щоб завжди залишатися володаркою юної підтягнутої шкіри, потрібно посміхатися, щонайменше, сто разів на день, це дозволить м’язам обличчя завжди залишатися у тонусі і замінить вам будь-який найдорожчий масаж у салоні краси.

Посмішка — тренажер для зору

Згідно з дослідженнями, усміхнені люди набагато рідше страждають на різке зниження зору у молодому віці. Стимуляція м’язів, яка відбувається під час посмішки, не лише змушує поверхню обличчя рухатися, але й надсилає сигнал у ту область нашого мозку, яка відповідає за зір. Посміхайтеся частіше і забудьте про окуляри та лінзи, які набридли.

Посмішка — джерело впевненості

Якщо ви посміхаєтеся, то у вас усе добре. Навіть якщо проблеми стали непідйомним вантажем — посміхайтеся, згадайте барона Мюнхгаузена, який вважав, що найсерйозніший вираз обличчя — ознака дурості. Посміхайтеся, панове, посміхайтеся!

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела