Баняк, ринка, миска і тареля в креденсі.(Хтось ще знає такі назви)

Баняк, ринка, миска і тареля в креденсі.

Зупа з ляним тістом, росіл з клюсками, поливка, холодник і клеїк, налиті кохлею в таріль.

Закришка, запражка і засмажка.

Салатка в салятерці. Зеленина, мізерія і зеленець.

Карманадлі і шницлі, засмажені на пательні.

Ґуґлі з сосом, в ронделику.

Вуджений шпондерок, печений заєць, надівана гречкою печена качка.

Кишка з біґосом, бараболянка і мандибурчаник.

Терті пляцки з мачанкою.

Зглевілий сир і прітене молоко. Кисляк у слоїку.

Студенець і цвіклі.

Парені, накипляки і будині.

Яськи, шпарагівка, каляфйори, з засмаженою тертою булкою. Шпараґи, селєра, пора, тримбулька і надівана калярепа.

Риж, грисік, кулеша, логаза і пенцак.

Макаран, лазанки з капустою, стиранка на молоці, і клюски зі шкварками.

Палюшки, книдлі і ліниві пироги.

Пляцок з румбарбару в бритванці, цвібаки, перекладанці, андрути, мармоляди, конфітури і галярети в спіжарці.

Макова роляда, завиванець,струцля і медівник. Цибулячки з маком. Птисі і бішкопти. Пампушки з рожою. Пляцушки.

Ябчанка, яблучка в шляфрочках і печений риж з ябками.

Ґоґодзи, афини, гечі-печі, фіґи, дактилі і міґдали.

Морелі, трускавки, морви, піґви, цитрини і помаранчі.

Паприка, коляндра і бібкове листя. Цинамон і гвоздики, товчені в моздірі.

Кава з чоколядою в філіжанці. Марципани.

Карафка, келішок і канапка.

Не біймось заглядати у словник, колєґи і коліжанки!

Твій світ