Лукашенко пропонує рф припинити війну в Україні

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко закликав до «негайного перемир’я» між росією та Україною та запропонував свій формат.

Свою пропозицію він озвучив у зверненні до Національних зборів країни, повідомляють білоруські ЗМІ.

Політик у своїй промові заговорив про війну в Україні, яку розпочала Російська Федерація. Він вважає, що настав час припинити бойові дії та оголосити перемир’я без права переміщення та перекидання зброї.

“Спробую ризикнути запропонувати припинити бойові дії. Багато хто зараз, особливо в Росії може сказати, ми вже припиняли тоді на Донбасі, тоді була інша ситуація. Але з урахуванням цих умов припинити бойові дії, перемир’я оголосити без права переміщення, перегрупування військ з обох сторін, без права перекидання зброї, живої сили та техніки. Усі завмерли”, — заявив Олександр Лукашенко.

У ході виступу Лукашенко поділився «інсайдерською інформацією» про те, що люди по обидві лінії фронту в Україні вже нібито починають домовлятися – про що саме, він не уточнив.

Він висловив свою думку щодо майбутнього контрнаступу України, сказавши, що це «надзвичайно небезпечно і є найгіршим, що може бути в цих умовах».

Лукашенко також знову заявив, що «розраховувати на перемогу з державою, яка має ядерну зброю, – безумство».

На його думку, потім мають бути початі перемовини, але якщо нібито «Захід у черговий раз спробує використати паузу в бойових діях», то росія нібито має право використовувати всі види зброї.

Він додав, що всі питання «територіальні, відновлювальні» та інше потрібно і нібито можливо «вирішити за столом переговорів без попередніх умов».

Водночас він обурився тому, що Зеленський відмовився вести переговори з РФ.

Раніше москва неодноразово наголошувала, що готова до переговорів. При цьому мирна угода повинна була включати приєднання тимчасово окупованих територій до складу РФ. Президент України Володимир Зеленський відмовився від цих переговорів.

  • 4 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким Україна не вестиме будь-яких переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.
  • Тоді ж у Кремлі заявили, що для переговорів з Україною доведеться чекати на зміну чинного президента країни Володимира Зеленського.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що росія планує розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

Твій світ