Втік від війни на Прикарпаття, де прославляв російську армію

Правоохоронці затримали жителя Бучі та оголосили йому підозру. Чоловік прославляв російську армію, а окупацію українських міст видавав за “звільнення”

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній прокуратурі.

Коли російська окупаційна армія прийшла до Бучі, підозрюваний у колабораціонізмі втік у західні області України. Попри звірства росіян у його рідному місті, він прославляв окупантів та бажав росії “процвітання”.

Упродовж березня-травня 2022 року він неодноразово поширював через власний акаунт у соцмережі матеріали, спрямовані на виправдовування збройної агресії РФ. Він публікував агітаційні матеріали на підтримку російських військовослужбовців, видаючи за “звільнення” окупацію українських міст та бажаючи “успіху та процвітання Росії”, – йдеться у повідомленні.

Коли ЗСУ вибили російських загарбників з Бучі, підозрюваний повернувся додому. Звідти він поширював дописи в соцмережах, де співчував родинам ліквідованих російських терористів, звеличував “подвиги” окупантів та поширював брехню про “нацистів і найманців” в Україні. 

Пізніше чоловіка затримали. Під час слідчих дій за місцями його проживання виявили докази протиправної діяльності.

Тож жителю Київщини під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури повідомили про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

  • Раніше Івано-Франківська СБУ викрила у Львові пропагандиста, котрий поширював проросійський контент у соцмережі. Ним виявився пенсіонер, уродженець РФ та колишній радянський військовий.
  • Також нещодавно у Львові затримали інформаторку РФ, яка під виглядом переселенки збирала дані про ЗСУ. Нею виявилась жителька Миколаївщини.
  • А на Буковині викрили “блогерку”, яка поширювала в соцмережах відео переміщення військової техніки ЗСУ.

Твій світ