Одягу на майже 670 тисяч гривень: митники викрили контрабанду

У пункті пропуску “Краковець – Корчова” на Львівщині митники викрили перевезення контрабандного одягу відомих брендів під виглядом секонд-хенду.

Про це йдеться на facebook-сторінці Львівської митниці.

Відомо, що “брендовий секонд-хенд” до України намагався провезти 25-річний прикарпатець. Чоловіка затримали в пункті пропуску “Краковець – Корчова”, коли той повертався з Німеччини. 25-річний водій обрав для проходження митного контролю “червоний коридор”. При цьому в декларації вказав, що перевозить вживані речі та інвалідний візок. .

Під час огляду авто митники виявили незадекларований одяг, взуття й аксесуарів відомих світових виробників: Gucci, Balenciaga, Louis Vuitton, Hermes, Brunello Cucinelli.

Орієнтовна вартість товарів, відповідно до чеків, становить майже 670 тисяч гривень.

За цим фактом співробітники митниці склали протокол за ч. 2 ст. 471 МКУ. Санкція статті передбачає стягнення штрафу в розмірі 30% від вартості товарів. Незадекларовані товари тимчасово вилучено.

Нагадаємо, за минулий тиждень, 20-26 березня, на західних кордонах затримали майже сотню ухилянтів, виявили 32 ящики з цигарками та майже пів кілограма наркотиків.

До слова, раніше повідомлялося, що Львівську митницю очолив Андрій Кузнік

Чоловік більше 17 років працював в органах Служби безпеки України на різних посадах: від оперуповноваженого регіонального органу до заступника начальника управління в Центральному апараті СБУ. Та отримав звання підполковник. Перед призначенням на Львівщині Андрій Кузнік очолював Рівненську митницю.

Твій світ