Бункерний дід навідався в окупований Маріуполь. Що відомо?

Візит президента росії володимира путіна до окупованого Маріуполя у ніч на 19 березня численні користувачі соцмереж в Україні та оглядачі за кордоном порівняли із візитом до Маріуполя лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера в грудні 1941 року.

У росії заявили, що їхній президент несподівано приїхав до Маріуполя – українського портового міста, захопленого російськими військами минулого року після того, як вони перетворили його більшу частину на руїни.

“володимир путін прилетів до Маріуполя на гелікоптері. За кермом автомобіля він об’їхав кілька районів міста, оглянув берегову лінію у районі яхт-клубу, будівлю театру, пам’ятні місця”, – стверджує його пресслужба.

Згодом у Мережі почали з’являтися відео та фото його “візиту” до міста.

На опублікованих відео видно, як володимир путін їздить нічним містом та відвідує Маріупольську філармонію, з якої прибрали клітки, для фейкового трибуналу над полоненими бійцями Збройних сил України.

Згідно з інформацією ЗМП, диктатор побував у мікрорайоні “Невський”, де окупанти звели кілька багатоквартирних будинків для маріупольців, і вислухав слова “подяки від людей”.

Однак вже згодом ЗМІ частково впізнали людей, які радо зустрічали президента росії. У Мережі одразу почали писати, що це традиційно підставні персонажі.

Так, жінкою, яка дякувала путіну “за перемогу”, виявилася Ірина Волосатова.

Раніше проживала з батьками в моєму будинку… З усією своєю сім’єю обікрали всю нашу квартиру, не пускала мою маму пройти до власної квартири, квартиру сусідки зверху теж розмародерили. Завжди була за РФ, всім незадоволена, українською владою і життям в Україні – результат ви бачите всі на цьому відео. Наговорила собі років на 15“, – розповіла очевидиця, яка впізнала сусідку.

Іншим упізнаним на відео, як стверджують ЗМІ, є Олексій Хав’яр, який жив у Кальміуському районі Маріуполя.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко, коментуючи кадри з Путіним, сказав, що ВВС, що “військовий злочинець відвідав місце злочину”.

Українська розвідка не має доказів того, що тимчасово окупований Маріуполь відвідав справжній президент рф.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив представник ГУР Андрій Юсов.

“Чому ви впевнені, що це був саме володимир путін у Маріуполі? У нас немає жодних доказів того, що ця людина була володимиром путіним. Чоловік, схожий на Володимира Путіна, дійсно зафіксований на цих кадрах, – сказав Юсов.

Він зазначив, що в експертному середовищі зараз точаться дискусії про те, чи взагалі путін живий.

Але якщо живий, то ми зазвичай бачимо зустрічі того самого володимира путіна за довгим столом на величезній відстані від людей. У нього тремтить одна рука і є багато інших ознак, які добре характеризують самого путіна. Серед цих характерних ознак немає прогулянок вечірнім Маріуполем, спілкування з мирними жителями у дворах“, – зазначив Юсов.

За словами представника української розвідки, “це хороша режисура”, а російська пропаганда вміє робити “різні постановочні сеанси”.

Твій світ з посиланням на ТСН