“Навтогаз” запустив нову потужну свердловину з високим рівнем видобутку

Компанія “Укргазвидобування” пробурила нову оціночно-експлуатаційну свердловину глибиною 5950 метрів, яка дає 340 тис. кубометрів природного газу на добу. Вони назвали це дуже хорошим результатом, оскільки родовище експлуатується вже 45 років та виснажене на 85%.

Про це інформують на сайті Нафтогазу.

«Це дуже хороший результат, особливо враховуючи, що родовище, на якому пробурена свердловина, експлуатується вже 45 років та виснажене на 85%. Він став можливим завдяки застосуванню сучасних підходів до розробки родовищ», – пояснив очільник групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Зазначається, що під час проєктування свердловини з допомогою 3D-моделі родовища фахівці змогли визначити перспективну ділянку продуктивного пласта родовища, яка досі не розроблялася. Результати буріння нової свердловини дали підстави запланувати буріння ще однієї свердловини на цій ділянці родовища.

Минулого року ми переформатували команду наших геологів і розробників, переглянувши процеси і посиливши її потужними фахівцями з досвідом роботи в міжнародних компаніях. Уже бачимо результат.

Досягнуті результати на цьому родовищі та низка інших нещодавніх геологічних відкриттів стануть важливими складовими для нарощення видобутку газу вже цього року”, – заявив т.в.о. генерального директора “Укргазвидобування” Олег Толмачев

Відкриття нових свердловин в Україні – деталі

Компанія “Укргазвидобування” в 2022 році, попри руйнування та окупацію частини виробничих об’єктів на сході країни, зберегла стабільний видобуток природного газу.

За минулий рік компанія видобула 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж за 2021 рік.

Наприкінці літа на Львівщині запрацювала свердловина, яка забезпечує видобуток 115 тис. кубометрів газу на добу, що є досить високим показником для західного регіону, де більшість родовищ знаходяться на завершальній стадії розробки.

У листопаді компанія “Укргазвидобування” пробурила нову свердловину в Харківській області, яка дає 140 тис. куб. м газу на добу.

У жовтні група “Нафтогаз” заявила, що збільшує видобуток газу в західних регіонах України, використовуючи нові технології та обладнання.

Твій світ