У застосунку “Дія” завершилося опитування щодо 8 березня

Мінцифри: Опитування стало наймасовішим серед усіх 11 голосувань, які були реалізовані в «Дії»

Вихідний 8 березня

в Україні Напередодні 8 березня у Дії було проведено опитування щодо того, чи варто залишити цей день вихідним, чи все ж таки він має бути робочим. Голосування тривало з 28 лютого до 6 березня, проголосувати міг кожен охочий. Перед ухваленням законопроєкту будуть враховані результати опитування.

У більшості країн 8 березня — це звичайний робочий день, а от у пострадянських, зокрема і в Україні, — офіційний вихідний. Пропонуємо вирішити: залишити свято 8 березня вихідним в Україні чи зробити робочим днем”, – заявили у Мінцифрі.

Усього українцям пропонувалося три варіанти відповідей:

  • Цей день має бути робочим;
  • Залишаємо вихідним;
  • Не можу визначитись.

Результати опитування

Голоси розділилися:

  • залишити 8 березня вихідним — 1,3+ мільйона
  • зробити 8 березня робочим днем — 703+ тисячі
  • не визначилися — 110+ тисяч

Ці результати врахують у Парламенті, коли ухвалюватимуть законопроєкт. 

Опитування в Дії ініційоване за парламентської ініціативи та реалізоване Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Разом з тим, народні депутати пропонують перейменувати Міжнародний жіночий день 8 березня на Міжнародний день захисту прав жінок. Цей день також пропонують залишити вихідним днем.

Ми зареєстрували законопроект, яким пропонуємо перейменувати свято за ООНівською практикою на Міжнародний день захисту прав жінок і лишити його вихідним“, – розповіла співавторка законопроєкту Марина Бардіна

Твій світ