Майже 5 мільйонів гривень пожертвував Україні Елтон Джон

Благодійний фонд британського рок-музиканта Елтона Джона Еlton John AIDS Foundation направив Україні $125 тисяч (майже 5 млн гривень). На ці гроші буде закуплено 10 біохімічних аналізаторів крові.

 Про це повідомила пресслужба United24. Легендарний музикант завжди добре ставився до України, а після повномасштабного вторгнення пообіцяв надавати їй всебічну підтримку Зокрема, артист напередодні річниці повномасштабної війни зізнався, що стурбований тим, що російське вторгнення в Україну сповільнило боротьбу з ВІЛ та СНІДом.

Одного чудового весняного вечора 2007 року, дивлячись на 300-тисячний натовп, я пообіцяв народу України, що зроблю все, що в моїх силах, щоб допомогти подолати кризу СНІДу. Через рік після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, я з болем у серці спостерігаю, як руйнування продовжують забирати життя. Окрім величезних людських жертв і руйнувань, під загрозою опинилися вражаючі успіхи України у подоланні епідемії ВІЛ-інфекції“, – написав співак.

“Обіцянка, яку я дав з київської сцени, залишається незмінною: я підтримуватиму народ України як ніколи раніше”, — запевнив музикант.

Координаторка фандрейзингової платформи UNITED24 Ярослава Гресь в Instagram додала, що Елтон Джон оголосив про перший внесок у розмірі $125 тисяч, які витратять на 10 біохімічних аналізаторів крові.

У квітня 2022 року Елтон Джон долучився до акції Stand up for Ukraine, коли зірки зі всього світу закликали допомагати українським біженцям. А у червні він зупинив концерт, щоб звернути увагу залу на українку з синьо-жовтим прапором.

Хто такий Елтон Джон?

Елтон Джон — британський рок-музикант, володар п’яти премій “Греммі”, командор Ордену Британської імперії. Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну, він висловлювався на підтримку Маріуполя та людей, які все ще перебувають у блокадному місті. У себе у твіттері він написав: “Понад 245 тисяч українців живуть з ВІЛ, багато хто тікає з дому та залишає близьких, але катастрофічною є ситуація, що не всі українці перебувають у зоні доступу. Я бував у Маріуполі, і моє серце зараз розбите, що доступ туди досі обмежений. Повний гуманітарний коридор необхідний для порятунку життів”.

Твій світ