“Назустріч смерті”: кулеметниця з Прикарпаття видала збірку віршів

Кулеметниця 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців з Івано-Франківщини Оксана Рубаняк на псевдо Ксена видала збірку віршів “Назустріч смерті”, написану на передовій.

Днями вийшла у світ збірка поезій кулеметниці з Верховинщини Оксани Рубаняк –  “На зустріч смерті”. Військовослужбовиця виконує бойові завдання на Донеччині у складі кулеметного взводу 72-ї окремої механізованої бригади та відважно бореться із російським окупантом. Окрім цього на передовій встигає писати вірші.

Про це військовослужбовиця повідомила на своїй Facebook-сторінці.

Рік повномасштабної війни зі злом, темрявою, окупантом. Це рік жаху, втрат, руйнацій. Багатьох немає. Вони зустріли її. Багато, на жаль, на шляху до неї. Багато — це не кількість, бо ціна свободи неосяжна”, — написала Оксана Рубаняк.

Збірку поезій “Назустріч смерті” видали тиражем 1 000 примірників. Вірші, опубліковані в ній, кулеметниця Ксена писала на фронті.

 Це книга-присвята зниклому безвісти побратиму Валентину Солтановському «Старому» та всім борцям за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Вірші, опубліковані у збірці, я писала на передовій. У бліндажах та окопах, під час артилерійських обстрілів та стрілкових боїв, наступів та штурмів в голові були різні думки. Коли ж я потрапляла у спокійніше місце, записувала все на аркуш, щоб потім поділитися зі світом. Я мусила поділитися побаченим з вами”, – розповідає дівчина.

Один із найперших примірників Оксана Рубаняк підписала в окопі. Книги в електронному PDF-форматі кулеметниця надсилатиме людям, завдяки яким книга з’явилася на світ.

“Через масові обстріли, постійні відключення світла та відсутність часу для роботи з видавництвом видання збірки затрималося. Я довго думала, як організувати продаж, комунікацію та відправлення. Та коли поряд друзі, неможливе стає реальним. Я маю найкращих у світі людей“, — ідеться у дописі.

Придбати збірку можна за посиланнямhttps://rubaniak.com

Всі кошти, виручені від продажу збірки будуть витрачені на необхідну амуніцію моєму підрозділу, 72 Окремій механізованій бригаді.