Виступ бункерного діда: про що говорив глава кремля?

Минулого року виступ глави країни-агресора скасували нібито через його “напружений графік”.

У вівторок, 21 лютого 2023 року, президент російської федерації володимир путін виступив з посланням до Федеральних зборів. Глава країни-агресора говорив про війну в Україні. Зазначимо, що виступ путіна перед парламентом рф відбувся напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого. 

Виступ путін почав із п’ятихвилинним запізненням і одразу ж перейшов до виправдання повномасштабного вторгнення в Україну. Не обійшлося і без згадки про «геноцид Донбасу» та підготовку «до каральної кривавої акції на Донбасі».

«США та НАТО прискорено розгортали біля кордонів нашої країни свої армійські бази, секретні біолабораторії, під час маневрів освоювали театр майбутніх воєнних дій, готували підвладний ним київський режим, поневолену ними Україну до великої війни. І сьогодні зізнаються в цьому», – цитують путіна російські ЗМІ.

Він заявив, що росія нібито «робила все можливе, щоб вирішити проблему миром, але за спиною готувався інший сценарій».

«Це вони розв’язали війну. А ми використовуємо силу, щоб її зупинити», – вважає російський диктатор.

Що ще сказав путін про Україну та Захід:

  • «У 30-ті роки минулого століття Захід відкрив шлях до влади нацистам у Німеччині. А тепер з України почали робити «антиросію» — проєкт, що сягає корінням у XIX столітті. З однією метою — відірвати історичні території, які нині називають Україною від нашої країни».
  • «Проєкт «антиросія» – частина реваншистської політики щодо створення осередків конфліктів біля кордонів нашої країни».
  • «Пам’ятаємо ми і про потуги київського режиму отримати ядерну зброю».
  • «Ми не воюємо з народом України, він став заручником західних господарів».
  • «Мета Заходу – завдати стратегічної поразки росії. Покінчити з нами. Ми саме так це все розуміємо. Йдеться про існування нашої країни. Але вони не можуть не розуміти, що перемогти росію на полі бою неможливо».
  • «Заходу начхати, на кого робити ставку у боротьбі проти росії: і терористів, і неонацистів, хоч чорта лисого, – головне, щоб воювали проти росії».
  • «Чим більш далекобійні системи надходитимуть в Україну, тим далі ми будемо змушені відсувати загрозу від своїх кордонів».

Не зміг визначитися з тим, коли з’явилася Україна

Зауважимо, що він у своїй промові суперечив собі. Адже раніше заявляв, що Ленін створив Україну. А цього разу сказав: “Проєкт України почали зрощувати ще у 19 столітті, ще в Австро-Угорщині, щоб відірвати історичні землі від Росії, все повторюється”.

Він запевнив усіх присутніх, що спочатку буцімто атакували Донбас. А наступними цілями мали бути Крим і Севастополь. І ще раз повторив, що воює Росія не проти України.

“Ми не воюємо з народом України, він став заручником київського режиму та західних господарів, які окупували цю країну”, – додав він.

путін вкотре не може визначитися, чи є Україна окремою країною, чи ні. У нього від промови до промови суб’єктність нашої держави змінюється.

І якщо раніше він розповідав про необхідність захищати російськомовне населення в Україні, то зараз змінилися наративи. Акцент уже зробили на “обов’язку захищати наших дітей від деградації та відродження”.

Щоб заспокоїти присутніх, путін вирішив озвучити тезу, яка демонструє буцімто силу російського війська. Але це саме російське військо уже майже рік не може досягнути навіть мізерних планів, поставлених диктатором з Кремля.

“Перемогти росію на полі бою неможливо”, – зазначив він.

Наразі статистика втрат і звільнення окупованих територій демонструє інше. Водночас він похвалив росіян за підтримку так званої “спецоперації”. Мовляв, так “проявився справжній патріотизм”. Маємо підозру, цю фразу він озвучив не лише задля посилення підтримки війни проти України, а й щоб мотивувати окупантів іти на фронт.

Реакція України

Цитуємо радника керівника Офісі Президента Михайла Подоляка.

«Путін публічно продемонстрував свою неактуальність та розгубленість. І наголосив, що рф перебуває в безумовному «таежном тупике». І що перспективних рішень у нього немає й не буде. Бо скрізь «нацисти, марсіани і теорії змови»… Sic transit gloria mundi путіна в парламенті рф…», – написав він.

 Близько півгодини свого виступу бункерний дід присвятив війні проти України та Заходу.

За спостереженням українських ЗМі, путін, щоб посилити підтримку росіянами війни проти України та продовжити мобілізацію, намагається зробити із свого вторгнення другу «Велику вітчизняну».

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела