Смачні десерти, які не зашкодять вашій фігурі

Ці низькокалорійні солодощі можна їсти навіть на дієті.

Виключення солодощів на дієті або правильне харчування не кожен переживає легко і безболісно. На схудненні знижується також різноманітність раціону. Дозволеними при цьому залишаються фрукти, ягоди, шоколад, сир, мед, кокос. Але навіть з корисних продуктів можна приготувати безліч корисних і поживних страв, які дадуть енергію на довгий час, впишуться в калораж і не вплинуть на фігуру. 

Дієтичний сирний десерт

Інгредієнти

  • Йогурт – 250 мл;
  • Молоко – 125 мл;
  • Знежирений сир – 250 г;
  • Желатин – 25 г;
  • Ванілін – 0,5 ч.л .;
  • Какао для забарвлення – 1 ст.л .;
  • Мед – за смаком

Приготування

  1. 1. Желатин попередньо замочуємо в молоці, а потім підігріваємо масу на водяній бані, поки желатин не розчиниться.
  2. Змішуємо йогурт з сиром і медом
  3. Молоко злегка охолоджуємо і додаємо в основну масу. Добре перемішуємо. Ділимо масу навпіл і в одну частину додаємо какао
  4. Формуємо десерт: викладаємо пошарово в силіконові формочки білу і шоколадну маси. Розміщуємо десерт в холодильник на 60 хвилин
  5. . Готовий десерт виймаємо з формочок, присипаємо тертим шоколадом і подаємо

Цукерки із сухофруктів

Інгредієнти:

  • курага – 100 г;
  • в’ялений інжир – 100 г;
  • апельсиновий сік чи ром – 1 склянка;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • мед – 1 ст. л.;
  • кокосова стружка – 100 г.

Приготування:

  1. Курагу та інжир замочіть на 40 хвилин у ромі або апельсиновому соці.
  2. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді, охолодіть і подрібніть.
  3. Інжир і курагу обсушіть і дрібно наріжте.
  4. Змішайте подрібнені сухофрукти, горіхи та мед.
  5. Сформуйте кульки, обваляйте їх в кокосовій стружці, охолодіть.

Панакота

Інгредієнти:

  • ванільний знежирений йогурт – 500 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • ванілін – ½ ч. л.;
  • желатин – 3 ч. л.;
  • свіжі або морожені ягоди (фрукти) – 1 склянка;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.;
  • вода – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Остудіть чотири формочки по 250 г.
  2. У середній мисці змішайте йогурт, мед і ванілін.
  3. У маленькій ємності розведіть желатин водою і збийте виделкою. Дайте охолонути.
  4. Змішайте невелику частину йогуртової суміші з желатином, потім добре збийте.
  5. Розкладіть у формочки. Закрийте кришкою і дайте охолонути протягом трьох годин.
  6. У маленькій каструлі змішайте ягоди, цукрову пудру та воду.
  7. Готуйте ягідну сальсу протягом 2-3 хвилин, помішуючи, поки ягоди не розм’якнуть. Дайте охолонути.
  8. Занурьте формочки з готовою панакотою на пару секунд у гарячу воду. Перекладіть в тарілки. Додайте сальсу.

Вишневий пиріг без випічки

Інгредієнти

  • сир – 1 кг;
  • сметана нежирна – 1 л;
  • вишні – 1 кг;
  • мед – 250 мл;
  • несолодке печиво – 400 г;
  • олія – 200 г;
  • желатин – 100 г;
  • вишневе желе – 2 пакетика.

Приготування

  1. Замочіть желатин в пів-літрі води, залиште розбухати.
  2. Розімніть печиво до дрібної крихти, вишню очистіть від кісточок.
  3. Розтопіть масло. Змішайте його з товченим печивом. Викладіть масу у форму для торта.
  4. Розчиніть желе за рецептом на упаковці.
  5. Збийте блендером сир з медом, додайте воду з желатином.
  6. Півкілограма вишень перебити блендером до стану пюре. Додайте його в сирний крем, перемішайте.
  7. Залийте корж кремом, залиште в холодильнику до тих пір, поки верх не застигне.
  8. Схопився пиріг залийте желе, добре охолодіть. Торт виглядає дуже красиво не тільки на фото, але і в житті, можете сміливо

Шоколадно-кавовий фондан

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • пекарський порошок – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор –165 г;
  • какао – 25 г;
  • молоко – ½ склянки;
  • вершкове масло – 80 г;
  • тростинний цукор – ½ склянки;
  • свіжоприготовлена міцна кава – 250 мл.

Приготування:

  1. Прогрійте духовку до 190 °С (170 °С при конвекції).
  2. Змастіть жиром чотири формочки по 300 мл і поставте їх на деко.
  3. Ретельно перемішайте просіяне борошно з пекарським порошком, сіль, цукор, половину какао. Додайте молоко і вершкове масло.
  4. Розподіліть суміш по формах.
  5. Останнє какао змішайте з коричневим цукром та кавою у невеликій мисці до повного розчинення цукру.
  6. Полийте цією сумішшю тісто у формах.
  7. Відразу ж поставте в духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
  8. Готові фондани підійдуть і затвердіють зверху.
  9. Подавайте одразу, можна з кулькою морозива або сорбету.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела