Відомий американський медик-волонтер загинув під час надання медичної допомоги

У Бахмуті на Донеччині 2 лютого під час надання допомоги цивільному населенню загинув 33-річний американський волонтер, ветеран морської піхоти США Піт Рід.

У Бахмуті загинув американський волонтер, ветеран морської піхоти США Піт Рід. Росіяни обстріляли його автомобіль швидкої допомоги. Відомо, що Рід допомагав мирним українцям: евакуював цивільних людей і надавав допомогу пораненим. Про це повідомило CNN та група з надання гуманітарної допомоги Global Response Medicine. 

“В Бахмуті загинув засновник GRM Піт Рід. Він був основою GRM, обіймаючи посаду голови правління протягом 4 років. У січні Піт відійшов від GRM, щоб працювати з Global Outreach Doctors у їхній місії в Україні, і був убитий під час надання допомоги”, — йдеться в дописі.

Також зазначається, що це “суворе нагадування про небезпеку, з якою стикаються рятувальники та працівники гуманітарних організацій в зонах конфліктів, коли вони надають допомогу громадянам, що опинилися під перехресним вогнем”.

Дружина Ріда, Алекс Поттер, написала в Instagram, що її чоловік не тільки жив заради свого обов’язку, але й, очевидно, загинув, рятуючи життя іншого члена команди.

Він евакуював мирних жителів і допомагав пораненим, коли його автомобіль швидкої допомоги обстріляли. Він помер, роблячи те, у чому він був чудовим, що давало йому життя і що він любив, і, мабуть, рятуючи члена команди своїм тілом”, – написала вдова.

Піт Рід народився у Нью-Джерсі, США. У вересні 2007 року, невдовзі після свого 18-річчя, вступив у Корпус морської піхоти Сполучених Штатів. Протягом наступних чотирьох років двічі був направлений в афганську провінцію Гільменд. Демобілізувався у вересні 2011-го.

Після того, як на його штат постраждав від урагану “Сенді” 2012 року, Рід почав працювати медиком та волонтером у гуманітарній організації Team Rubicon, яка спеціалізується на ліквідації наслідків стихійних лих і в складі якої волонтерять чимало американських ветеранів війська.

Надалі Піт волонтерив в Іраку, зокрема очолював медичні бригади під час битви за Мосул. Загалом його команда, організувавши пункти допомоги пораненим, надала допомогу понад 10 тисячам постраждалих внаслідок бойових дій.

Піт Рід – щонайменше шостий громадянин США, який загинув під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Твій світ