Краматорськ під ударом: протягом 1 та 2 лютого місто зазнало чималих збитків та втрат

Окупанти безсоромно та неприховано завдають ракетних ударів по цивільних об’єктах України. Рятувальники Краматорська ще не встигли розібрати вчорашні завали, як загарбники почали нову атаку міста.

Обстріли Краматорська 1 лютого

Потужний вибух пролунав у Краматорську 1 лютого близько 22:00. Це був не перший обстріл за цю добу: вдень росіяни випустили по місту ракету, яка влучила по цвинтарю. Ані загиблих, ані постраждалих не було.

Ввечері РФ атакувала житлові будинки в центрі Краматорська ще однією ракетою. Наслідки — зруйнований житловий будинок, троє загиблих, понад двадцять поранених. Ракета поцілила в чотириповерхівку. Один під’їзд у будинку повністю зруйнований, ще два — частково. Вибуховою хвилею пошкоджені щонайменше вісім сусідніх будинків: там зруйновані балкони, вибиті шибки та двері.

Жителів зруйнованого та пошкоджених будинків на ніч прихистили в сусідній школі. На місці вночі почали працювати волонтери, які привезли гарячу їжу для людей та рятувальників.

За даними поліції, удар був нанесений “Іскандером”. За фактом обстрілу розпочате кримінальне провадження про порушення законів та звичаїв війни.

У будинку в Краматорську, який 1 лютого зруйнувала російська ракета, загинули чоловік та дві жінки. Їхні тіла рятувальники діставали з-під завалів.

“У результаті пошукової операції, дістали тіло ще одного чоловіка, повідомила вранці 2 лютого речниця поліції Донеччини Олександра Гаврилко. Таким чином, — наразі троє загиблих: директорка школи, її чоловік та пенсіонерка. Ще маємо інформацію про доньку пенсіонерки, яка знаходиться під завалами. Пошукові роботи тривають”.

За даними на 15:30, рятувальники продовжують пошуки людини під завалами зруйнованої 4-поверхівки в Краматорську, повідомила Суспільному речниця ГУ ДСНС України в Донецькій області Вероніка Бахал.

Одна з загиблих жінок — це директорка краматорської школи №24 Ганна Бородавкіна, повідомили в обласному управлінні освіти. Вона викладала українську мову та літературу.

Обстріли Краматорська 2 лютого

 Війська рф використали зенітно-ракетний комплекс С-300.

Снаряди загарбників розірвалися біля багатоквартирних будинків та гаражів. В результаті обстрілу четверо чоловіків та двоє жінок отримали поранення різного ступеню тяжкості”, – пише пресслужба.

Постраждалих доставили до лікарні, їм надається допомога.

Руйнувань зазнали 16 будинків, 8 автомобілів, 8 гаражів та дитяча лікарня.

Відкрито кримінальне провадження.

Очільник Донецької ОВА Павло Кириленко пише, що ворог поцілив по житловій забудові в центрі міста.

“Краматорськ знову здригнувся від вибухів – росіяни завдали ще двох ракетних ударів“, – інформує голова ОВА.

Речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатченко повідомила в етері Еспресо.TV про п’ятьох поранених внаслідок ракетного удару по місту.

Дві ракети прилетіло в Краматорськ, тип ракети поки встановлюється. Щонайменше п’ятеро людей зазнало поранень, пошкоджені багатоповерхівки“, – розповіла Ігнатченко.

Також речниця повідомила, що постраждала дитяча поліклініка.

Росіяни завдають шкоди саме цивільному населенню. Цілять по центру міста“, – наголосила Ігнатченко.

Також Павло Кириленко написав, що пошкоджено 13 двоповерхівок, 3 чотириповерхівки, гаражі та автівки.

На місці працюють правоохоронці, рятувальники та комунальні служби.  

Окупанти не дадуть спокій Донеччині, аж поки ми не виженемо їх геть з нашої землі. До того часу всі цивільні повинні евакуюватися з області – це питання життя і смерті”, – наголошує очільник ОВА.

Твій світ з посиланням на Суспільне