Стало відомо що путін погорожував Джонсону ракетами. Проте, в кремлі інформацію заперечують

У кремлі заперечують, що президент рф  володимир путін перед вторгненням в Україну погрожував ракетами особисто Борису Джонсону, який тоді обіймав посаду прем’єр-міністра Великої Британії.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, що російський президент Володимир Путін погрожував йому ракетним ударом під час телефонної розмови у лютому напередодні вторгнення Росії до України. Ці слова прозвучали під час розмови між двома політиками на початку лютого 2022 року, тобто ще до початку масштабної війни в Україні. Шокуюче викриття колишнього глави британського уряду — це уривок з документального фільму BBC «володимир путін проти Заходу», в якому згадуються останні хвилини перед тим, як російські війська вторглися в Україну.

Колишній британський прем’єр-міністр розповів, що російський лідер перебував у винятково гарному настрої. Політик підкреслив, що він попереджав російського лідера, що вторгнення в Україну призведе до західних санкцій і збільшення кількості військ НАТО на кордонах росії. Він додав, що намагався зупинити дії росії, наголошуючи, що Україна не вступить до НАТО в осяжному майбутньому.

«Він запитав мене: «Борисе, ви кажете, що Україна не вступить до НАТО в найближчому майбутньому. Що це означає? Я відповів, що мова йде про найближче майбутнє», — повідомив політик.

Ці слова викликали несподівану реакцію російського президента.

«У якийсь момент він пригрозив мені і сказав: «Борис, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину», або щось у цьому дусі», – цитує Джонсон слова президента росії.

Тим часом кремль спростовує повідомлення про погрози. Про це заявив прессекретар президента рф Дмитрій Пєсков.

“Те, що сказав пан Джонсон, це неправда. Точніше, це брехня. Більше того, я вам скажу, це або свідома брехня, тоді потрібно запитати, з якою метою він обрав такий варіант викладу. Або це було несвідомо, і фактично він не зрозумів, про що з ним говорив президент Путін. Тоді стає ніяково за співрозмовників нашого президента”, – сказав Пєсков.

За словами прессекретаря, він знає, про що йшлося в тій розмові.

“Ще раз офіційно повторюю: це брехня. Жодних погроз ракетами не було. Говорячи про виклики безпеці РФ, президент Путін відповідав, що в разі вступу України до НАТО потенційне розміщення натівських або американських ракет біля наших кордонів означатиме, що будь-яка ракета долетить до Москви за лічені хвилини”, – додав чоловік.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела