Падіння гвинтокрила у Броварах: чимало загиблих та поранених

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що в результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинули 18 людей у тому числі 3 дітей. 29 людей поранено, серед них — 15 дітей.

Зранку 18 січня у Броварах на Київщині поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил. У цей час в садочку перебували діти та співробітники закладу. Одразу після цього їх евакуювали.

За останніми даними, відомо про 18 загиблих, серед яких 3 дітей. У медзакладах перебуває 30 поранених, зокрема — 12 дітей. 

У ДСНС повідомили, що розбився їхній гвинтокрил ЕС-225 (бортовий номер 54). Він пошкодив дитячий садок, скління у 14-поверховому житловому будинку та три легкові автомобілі.

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що внаслідок падіння гвинтокрила загинуло керівництво МВС. Зокрема, загинули міністр МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та держсекретар Юрій Лубкович.

Гвинтокрил летів на Харківщину

Гвинтокрил летів у відрядження “в одну з гарячих точок, де зараз тривають бойові дії”, повідомив під час брифінгу заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. Голова Управління Національної поліціії в Харківській області зазначив, що мав зустріти гвинтокрил на Харківщині.

Близько 8:30 ранку про потужний вибух у Броварах написали місцеві мешканці в Мережі. З’ясувалося, що гвинтокрил ДСНС впав в районі дитячого садочка та житлового будинку в місті. Там спалахнула сильна пожежа.

Причиною авіакатастрофи, ймовірно, стала помилка пілота

гідно з попередньою версією слідства, причиною авіакатастрофи в Броварах стала помилка пілота.

Вертоліт летів у тумані і зачепив дах дитячого садка.

Як зазначив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил України Юрій Ігнат, гвинтокрил, який впав у Броварах, призначений для потреб ДСНС. Під час польоту, коли трапилася катастрофа, він виконував завдання.

Водночас Ігнат зазначив, що про причини катастрофи буде розлідувати державна комісія.

 «Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав», — заявив речник.

Твій світ з посиланням на ТСН