І кого вони збраються перегемогти? 11-річна дівчинка передала Притулі 70 тисяч грн на ЗСУ

11-річна Альбіна Кулакова, танцюючи на франківській “стометрівці”, зібрала 70 тисяч гривень для Збройних сил України. Гроші дівчині вдалося передати Сергію Притулі за особистої зустрічі.

Про це д повідомила мама дівчинки на своїй сторінці в фейсбук. Альбіна танцювала 14 днів у різний час – коли погода дозволяла. Виступи тривали від півтори години..

“Коли вже почала танцювати й думала куди б мала спрямувати кошти, то їй прийшла в голову ідея зібрати десь близько 70 тис. і віддати особисто Сергію Притулі. Напевно прийшло таке бажання, бо надихнулася дітьми, які приходили до Сергія і приносили гроші. Також постійно спостерігала, скільки Сергій купує для ЗСУ і скільки робить його фонд, тому довіряє йому”, – ділиться мама дитини Тетяна.

Каже, пообіцяла Альбіні організувати зустріч з Притулою, якщо вдасться зібрати 70 тисяч гривень. І юній танцівниці вдалося – попри не завжди сприятливі погодні умови й виснаження. Гроші дівчинка зібрала ще в жовтні. Проте, на зустріч з Сергієм довелось трохи почекати.  Зустріч мала відбутися у Києві, втім не вдалося, адже почастішали обстріли столиці.

“Я не могла ризикувати безпекою дитини і їхати в такий час до Києва. Тому прийшла думка, щоб вони (благодійний фонд – ред.) повідомили мені, коли Сергій буде з робочими візитами ближче до нас, в західних областях і ми б з ним десь тут зустрілися. На щастя, в той час моя подруга запропонувала свою допомогу, оскільки вона працює з близьким другом Сергія. І саме близький друг домовлявся з Сергієм, був постійно з ним на зв‘язку щодо його поїздок робочих. Тобто Сергій уже був повідомлений про Альбіну і пообіцяв, що зустрінемось обов’язково, як тільки він буде поблизу”, – розповідає Тетя.

Днями мрія маленької волонтерки здійснилася.

“Треба бути небайдужими. Якщо, наприклад, кожна людина чимось допомає, збирає гроші, чи передає для наших ЗСУ, ми таким чином наближаємо перемогу. Я дуже рада, що все-таки змогла зібрати таку суму, яку хотіла. І я зустрілася із Сергієм Притулою, щоб особисто передати ці гроші воїнам ”, — ділиться враженнями Альбіна.

Зараз Альбіна Кулакова не танцює через погоду. Однак, каже, планує і надалі допомагати бійцям вже в інших проектах.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела