19-річному Захиснику встановили протез ноги, хлопчина знову рветься на фронт

Дев’ятнадцятирічний Єгор втратив ногу на фронті і тепер з протезом готується повернутися на передову. Протез захиснику встановили у Львові, в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ

Єгор родом із Житомирщини. Підписав контракт ще до повномасштабного вторгнення – щойно став повнолітнім. Каже, завжди знав, що захищатиме Батьківщину. Коли росія напала, вирушив на передову. Запеклі бої, обстріли. Єгор пригадує: не так боявся загинути, як потрапити в полон. Тому, коли у вересні підірвався на міні і втратив ногу, спершу не хотів накладати джгута, аби зупинити кров. Боротися, каже, тоді змусила думка про батьків. Джгута Єгор натягнув з останніх сил. Побратими евакуювали з поля бою.

Далі було два місяці заліковування ран у семи медичних закладах різних міст України: Покровськ, Дніпровське, Дніпро, Умань, Вінниця, Немирів. До Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ Єгор приїхав, бо почув, що тут протезують тих, хто постраждав від війни

Мультидисциплінарна команда лікарів визначила, що хлопець готовий до протезування. Тож поки спеціалісти займалися виготовленням протеза, він сумлінно проходив фізичну та психологічну реабілітацію. Днями Єгор отримав свій протез і знову почав ходити. Він швидко відновився. Нині він уже в дорозі на Житомирщину до батьків. Далі планує повертатися на фронт. . І хоче, аби це було якнайшвидше.

Дос слова, проєкт протезування травмованих військових відбувається за підтримки Уряду Німеччини та Міністерства охорони здоров’я України.

Про реабілітаційний центр «Незламні»

Національний центр реабілітації «Незламні» на базі Першого медоб’єднання Львова – це унікальне місце, де кожен, хто постраждав від війни, отримує шанс бути врятованим та реабілітованим. З кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда: хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець із реабілітації. Завдяки проєкту українцям не потрібно шукати допомоги за кордоном чи в кількох різних закладах: усі послуги надаються в одному центрі. Крім того, аби українці якомога швидше могли відновитися після бойових травм, у Центрі «Незламні» запустили програму протезування. Крім звичайних протезів, спеціалісти Центру розпочали встановлювати пацієнтам біонічні. Записатися на протезування можна за телефоном 0 800 333 003. Перший протез встановили 33-річному десантнику Михайлу Юрчуку.

Повідомляє Твій світ з посиланням на Інтернет джерела