пані Макрон запросила Олену Зеленську до школи, у якій вчаться 8 українських дітей із родин, що отримали тимчасовий захист.

Коли восени ми з Бріжит Макрон, першою леді Франції, бачилися в Нью-Йорку, вона одразу ж похвалила українських дітей: як швидко вони адаптуються у французьких школах. І от сьогодні пані Макрон запропонувала мені пересвідчитися в цьому й запросила до школи, у якій вчаться 8 українських дітей із родин, що отримали тимчасовий захист.

Разом із першою леді та міністром освіти Франції є відвідали місцеву школу. Це одна зі шкіл, у яких допомагають адаптуватися дітям, що не володіють французькою, та у яких вчаться діти різних національностей.

Також у школі мала приємне спілкування з українськими школярами, які навчаються у трьох тутешніх академіях, із їхніми батьками та викладачами. Обговорили, як зробити інтеграцію в навчальний процес у франкомовних школах ще м’якшою та що ми спільно з французьким урядом можемо для цього зробити.

До речі, саме Париж став першим французьким містом, що запровадило офіційне вивчення української мови в школах. Сподіваюся, це лише початок нашої співпраці в цьому напрямі й не за горами час, коли відкриватимемо повноцінну франко-українську школу.

Вдячна пані Макрон за особисту турботу, якою вона постійно оточує українських дітей, чи то зустрічаючи наших маленьких онкопацієнтів просто з літака, чи ось тут, у школі, розмовляючи з учнями про улюблені предмети. Педагог у минулому, вона робить це від усього серця, і діти це відчувають. А щирість у допомозі – найцінніше з усього, що ми отримуємо у Франції.

Твій Світ з посиланням на джерело