Свято наближається: підбірка цікавих різдвяних фільмів

Навіть у часи війни ми продовжуємо вірити в хороше і горнутися до світла, насолоджуючись першими новорічними святами. А чарівні новорічні фільми – невід’ємна частина святкової атмосфери. І чим більше їх у запасі, тим краще!

Найкращі новорічні та різдвяні кінострічки

“Відпустка за обміном”

Американська романтична комедія 2006 режисера Ненсі Мейерс. Сюжет фільму розповідає про успішну бізнес-леді Аманду Вудс, яку зіграла блискуча Камерон Діаз. Вона володіє компанією, що займається створенням трейлерів для великих кінокомпаній. “На чолі керма” стоїть Аманда і її кращий друг Майлс. Справи підприємства йдуть в гору, але в особистому житті головної героїні не все так гладко. Напередодні Різдва вона дізнається, що її коханий зрадив її. Аманда вирішує відволіктися від усього і відпочити, вона випадково заходить на сторінку одного цікавого ресурсу в Інтернеті, де люди напередодні Різдва міняються своїми будинками на всі новорічні канікули …

“Один вдома”

Безсмертна класика! Не треба зайвих слів: пригоди Кевіна Маккалістера — така ж невіддільна частина святкового сезону, як ялинка, колядки та мандаринки. Скільки б разів ми не дивились цей фільм (та його другу частину), кожного разу ми переживаємо, чи врятує Кевін свій будинок, чи встигне його мама повернутись додому на Різдво і чи почуємо ту саму Carol of the bells.

Крампус

Для любителів фільмів жахів «Крампус» — ідеальний варіант для перегляду напередодні Нового Року. Історія розповідає про сім’ю, яка зробила те, чого робити не можна: посварилася напередодні свята. Засмучений скандалами дорослих, маленький Макс знищує листа, якого написав для Санти. І замість доброго чарівника до них завітав Крампус — злий двійник. Чи вийде у героїв уникнути розправи за погану поведінку? Дізнайтеся у різдвяному фільмі жахів.

“Привіт, тату, Новий рік!”

Головний герой — Дастін Мейсон, розлучився зі своєю дружиною та був змушений жити далеко від своїх дітей. Його дружина Лінда знову вийшла заміж за коханого чоловіка Бреда, який щасливий з нею та її дітьми. Але настає момент, і Дастін розуміє, що не зможе без своїх дітей та Лінди. Він повертається і між чоловіками зав’язується реальне суперництво, яке супроводжується масою курйозних ситуацій. Різдвяна комедія, за переглядом якої ви щиро посмієтеся.

Щоденник Бріджет Джонс

Історія Бріджет, яку щороку на свята діставали родичі з питанням: «Як там твоє особисте життя?» — вже майже класика британського кіно. І хоча фільм не на 100% різдвяний, проте він стане в нагоді тим, хто щороку обіцяє собі позбутись шкідливих звичок, недолюблює смішні й колючі светри, нудьгує на сімейних вечірках, проте відчайдушно мріє про те, що саме на Різдво знайдеться їхнє справжнє кохання.

Помінятися місцями

Зазвичай різдвяні фільми вчать нас: на свята обов’язково має статись щось хороше. На жаль, вони занадто тихо додають: перед цим хорошим з тобою спершу стається щось погане. Так і в цій комедії 1983 року з Едді Мерфі у головній ролі: успішний бізнесмен раптом втрачає свою роботу і статус, бо його боси вирішують, що його цілком може замінити звичайний безхатько (як раз Едді Мерфі). Звісно, трохи поневірянь і страждань — не надто висока ціна за просвітлення і зміни в житті. Проте героя Дена Екройда все одно трохи шкода.

Пригоди S Миколая”

Події розгортаються в українських Карпатах. До другокласника Артема напередодні Дня Святого Миколая несподівано з’являється сам Миколай. Насправді це злодій у костюмі чарівника. Хлопчику разом з сестрою-підлітком і місцевою дітворою доведеться проявити справжню сміливість, згуртованість і винахідливість, аби перемогти злодія і врятувати справжнього Супер Миколая.

12 різдвяних побачень

У фільмі 12 різдвяних побачень глядач стає свідком фантастичною любовної історії. У спробах відродити злегка згаслі стосунки, героїня навмисно зводить нанівець побачення з новим приємним кавалером, який всіляко намагається їй сподобатися. Кажуть, що долю змінити не можна. Але дивним і несподіваним чином, в самий переддень Різдва, дівчині дається можливість пережити попередній день знову. Ексклюзивний шанс може допомогти їй виправити вчинені по дурості помилки першої зустрічі з коханим, переглянути свої життєві цінності і зрозуміти, які ж люди для неї найважливіші.

Не спати до Різдва

Розумниця, красуня і бізнес-леді Ліззі готується до весілля, але в успішної героїні є одна величезна проблема, яка перетворює її облаштоване життя в пекло — безсоння. Багато засобів боротьби з недосипом вона вже перепробувала і все марно. Одного разу, на нічній дорозі вона знайомиться з хлопцем на ім’я Біллі, який працював барменом і теж мав проблеми зі сном. Від цього у нього стався розрив з коханою і безсонні ночі перетворилися в його кращих друзів. Таким чином, дві абсолютно різні за всіма параметрами людини, об’єднані однією бідою, стали порятунком один для одного.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерала