Черговий прихисток для переселенців: на Івано-Франківщині облаштовують шелтери

На Івано-Франківщині в громадах на базі лікарень, будинків культури та іншої соціальної інфраструктури влаштовують шелтери для переселенців. Зараз активно готують прихистки в Болехівській і Снятинській громадах.

У Болехові триває облаштування прихистку для внутрішньо переміщених осіб, інформує Болехівська міськрада.

На цьому тижні завершується ремонт та поточне облаштування прихистку для тимчасового перебування евакуйованих осіб у приміщенні терапевтичного відділення Болехівської центральної міської лікарні, яке розташоване за адресою: м. Болехів, вул. Коновальця, 11. У приміщенні вже встановлено санвузли, укладено плитку, побілено стіни та стелю тощо. Для забезпечення відведення господарсько-побутових стічних вод проводиться поточний ремонт каналізації, який передбачає приєднання до колектора очисних споруд біологічного типу Болехівського ліцею №1 «Академічний». Наразі прокладають каналізаційні труби у землі за схемою розташування відвідних магістралей трубопроводу.

У селі Джурів у приміщенні Будинку культури планується обладнати прихисток для людей, які втратили домівку через війну.

Проєкт реалізовується Снятинською міською радою за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні. Розрахований прихисток на 70 осіб. Для зручного проживання внутрішньо переміщених людей тут проведено ремонт систем водопостачання та водовідведення, облаштовано приміщення загального користування – душову кімнату, встановлено умивальники, бойлери, міжкімнатні двері, замінено електропроводку. Шелтер забезпечено ліжками, матрацами, подушками, ковдрами та постільною білизною.

Сьогодні всі ми маємо об’єднатися, щоб допомогти кожному, хто цього потребує, та підтримати людей, які все втратили через війну”, – зазначають у Снятинській міській раді.

До слова…

Заступник мера Снятина віддав швагрові мільйон на ремонт приміщень для переселенців

гідно з угодами, заплановано відремонтувати дитячий садок «Ромашка» у с. Долішнє Залуччя (Снятинський район) за 765,6 тис. грн, приміщення у Снятині на вулиці 1-го грудня за 226,3  тис. грн, а також провести ремонт санвузлів за 91,1  тис. грн у спортивному клубі села Джурів.. Усі три закупівлі проведені без використання електронної системи, в Prozorro завантажені тільки договори без кошторисів, що не дає можливості порівняти закладені в бюджет ціни на будматеріали із ринковими.

Про підрядника

ТОВ «Будсервіс Снятин» засновано в січні 2017 року та зареєстровано у селі Драгасимів Снятинського району. Директором та власником підприємства є Микола Чичул. З державними замовниками фірма працює переважно у районі своєї реєстрації. За даними Prozorro, за останні 4 роки ТОВ «Будсервіс Снятин» уклало 144 договори на 9,7 млн грн з бюджетниками, де абсолютна більшість замовників із міста Снятин або вже колишнього Снятинського району. У 139 випадках «Будсервіс» був єдиним учасником в оголошених закупівлях.Крім того, співпрацює зі Снятинською міськрадою Микола Чичул і як приватний підприємець. З початку 2021 року він виконав замовлень для мерії та комунальних структур на постачання будівельних матеріалів, засобів гігієни чи то камуфляжних курток на загальну суму у 240 тис. грн.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела