Масштабна пожежа у москві сьогодні – 9 грудня: що відомо?

У ніч на 9 грудня у Росії сталася масштабна пожежа у торговельному центрі “Мега Хімки”, розташованому на Ленінградському шосе на кордоні Москви та Московської області, в результаті чого загинула щонайменше одна людина.

Деталі: Пожежа почалася на складі магазину OBI.

Далі вогонь охопив усю площу супермаркету, і почалися вибухи газових балонів і банок з фарбами.

Через вибухи до гасіння пожежі не може долучитися авіація.

Будівля ТЦ обвалюється.

Попередня причина пожежі – коротке замикання або підпал.

Як мінімум, одна людина загинула внаслідок пожежі

В усьому винні замикання, несправність обладнання та недотримання правил безпеки

За висновками російського МНС причиною пожежі у торговому центрі «Мега Хімки» стало порушення правил зварювальних робіт, пишуть ЗМІ. Як відомо, раніше серед причин загоряння розглядалися коротке замикання, несправність обладнання та порушення під час робіт. У МНС уточнили, що через мораторій на перевірки бізнесу останнім часом не інспектувало будівельний гіпермаркет OBI, де почалася пожежа. Торговий центр на Ленінградському шосе у Підмосков’ї запалав рано-вранці 9 грудня. Вогонь поширився на території гіпермаркету OBI, очевидці повідомляли про потужний вибух під час пожежі та публікували його кадри. Внаслідок пожежі будівельний гіпермаркет майже повністю вигорів, але пожежа не поширилася на інші частини ТЦ. Загинув охоронець торговельного центру.

Прокурор Підмосков’я повідомив, що версія про підпал найменш ймовірна

За чотири години до  масштабної пожежі в гіпермаркеті «ОБІ» під Москвою проходила перевірка системи оповіщення усередині ТЦ «Мега Хімки». Про це повідомила одна з працівниць магазину. Наразі міністерство надзвичайної ситуації РФ заявляє про ліквідацію відкритого горіння у гіпермаркеті. Всеросійський союз страховиків оголосив приблизну суму збитків – рекордні 20-30 млрд рублів. Прокурор Підмосков’я повідомив, що версія про підпал найменш ймовірна.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела