Країна-агресорка намагається заморозити війну, готуючись до нового нападу

росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України і готується до нападу наприкінці січня або початку лютого , а оцінки термінів цієї атаки у розвідок США і України майже збігаються, повідомив голова Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Нове російське вторгнення може охоплювати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі та Маріуполі і обмежене вторгнення з території Білорусі.

Керівник ГУР зазначив, Росія систематично нарощує кількість військ в окупованому Криму, а також розміщує ракетні системи малої дальності біля кордонів України. Зараз біля кордонів України Кремль зосередив понад 92 тисячі військовослужбовців.

Буданов заперечив припущення, що Росію може зупинити зимова погода: «Це не проблема для нас чи росіян».

Очільник ГУР вважає, що Росія спочатку може спробувати дестабілізувати Україну за допомогою «психологічних спецоперацій». У цьому контексті Буданов згадав акції протесту антивакцинаторів чи «Вагнергейт». Також росія може використовувати економічні та енергетичні проблеми.

«росіяни хочуть зробити ситуацію всередині країни дедалі більш небезпечною та важкою і примусити нас міняти владу. Якщо вони не зможуть цього зробити, то війська зроблять свою роботу», – каже Буданов.

На думку Буданова, США могли б допомогти стримати подальшу російську агресію за рахунок додаткової військової допомоги і посилення дипломатичного та економічного тиску на Кремль.

«У жодної країни, крім України, немає відкритої війни з росією. А у нас вже така війна сім років. Ось чому ми впевнені, що США повинні дати нам все, чого ми не отримували раніше. І прямо зараз. Зараз для цього вдалий час. Тому що після цього може бути дуже пізно», – резюмував Буданов.

Речник президента росії Дмитро Пєсков назвав заяви про підготовку Кремлем нового вторгнення до України «істерикою».

«Звинувачують нас у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки», – заявив Пєсков.

На його думку, «Україна домагається силового вирішення конфлікту на Донбасі».

Президент України Володимир Зеленський заявив 10 листопада, що біля кордону з Україною перебувають майже 100 000 російських солдатів і що західні країни передають офіційному Києву інформацію про активні пересування російських військ поблизу українського кордону.

Франція та Німеччина 15 листопада застерегли Росію від заподіяння шкоди територіальній цілісності України – на тлі великої та незвичайної концентрації російських військ поблизу українських кордонів.

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив 16 листопада, що альянс продовжує тісно співпрацювати з Україною й надавати їй політичну й практичну підтримку.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не вважає ймовірною перемогу росії у війні проти України.

Враховуючи підтримку Німеччиною потерпілої від нападу (росії – ред.) України, стає все більш очевидним, що рф не тільки не повинна виграти цю війну, але і не виграє її», – зазначив Шольц.

Він також підтвердив, що підтримуватиме Україну доти, доки це буде необхідно. За його словами, Німеччина надає фінансову і гуманітарну допомогу, а також постачає зброю для ЗСУ.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн заявила, що Париж та Берлін будуть і надалі підтримувати Україну у війні з росією.

Німецький федеральний уряд готує нову допомогу для України після того, як російські терористичні ракетні удари масштабно пошкодили українську критичну інфраструктуру.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела