Масові обстріли України сьогодні: що відомо та які наслідки?

Унаслідок скоєних 23 листопада російських ракетних обстрілів, значна частина україських міст та областей залишилась без електрики та водопостачання. Немає світла також у Молдові.

Мільйони українців без електрики

Крім Києва, про відключення енергопостачання повідомила влада багатьох регіонів. Зокрема, світла немає також у Київській області, про що повідомляє Київська обласна військова адміністрація у Telegram. Також внаслідок російських обстрілів знеструмлено Хмельницьку, Чернігівську, Кіровоградську, Одеську, Дніпропетровську області. Від ракетних ударів російських військ також зазнала пошкоджень електропідстанція у Львівській області, внаслідок чого 1,5 мільйона громадян залишилися без електроенергії, повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. “Жителі Львівщини, на жаль, маємо два ракетні удари по електропідстанції у Львівській області. Інформації про постраждалих на цей момент не надходило. Наразі 1,5 мільйона людей у Яворівському, Львівському та Червоноградському районах без електроенергії”, – повідомив посадовець у Telegram.  Мер Львова Андрій Садовий також поінформував, що весь Львів залишився без електропостачання після російських ракетних ударів по Львівській області. В обласному центі немає води й тепла, а саме місто переходить на роботу дизель-генераторів. У Харкові призупинено роботу метро та наземного міського електротранспорту. “Припинено рух Харківського метрополітену, а також наземного електротранспорту”, – повідомили в Харківській міськраді. Дещо краща ситуація на Івано-Франківщині.

росія має ресурс для 3-4 масованих ударів по Україні, рівноцінних атаці, яка сталася 15 листопада

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

Джерело: Прямий

За його словами, українська влада має достеменну інформацію про наявність на території Росії тих чи інших видів озброєння.

“Певних ракет залишилося менше ніж 10%, є ракети, яких залишилося 18%, є ракети, яких, на жаль, до біса на території РФ – це ракети С300. Їх занадто багато. Ними зараз і жбурляють в Запоріжжя, Херсон, на Харківщину. У них їх ще багато”, — сказав секретар РНБО.

Данілов також заявив, що українській владі відомо, скільки у Росії є високоточних ракет: “Якби все було гаразд, то вони б точно не зверталися до іншої країни для того, щоб їм допомагали ракетами”.

За його словами, Росія має ресурс для 3-4 масованих ударів, рівноцінних атаці, яка сталася 15 листопада.

“Той напад, який був 15 листопада, був одним із найпотужніших. Якщо йдеться про такий обстріл, який був 15 числа, то це максимум три-чотири рази вони можуть ще зробити такі обстріли”, – зазначив секретар РНБО.

У Молдові внаслідок ракетних ударів РФ по Україні 23 листопада почалися масові відключення електроенергії. 

Про це заявив міністр інфраструктури й регіонального розвитку Молдови Андрей Спину.

“Шановні громадяни, сьогодні маємо повторення ситуації 15 листопада. На тлі бомбардування Росією української енергосистеми минулої години маємо масштабні відключення електроенергії по всій країні”, – повідомив він. Міністр додав, що оператор мережі працює над відновленням постачання та пообіцяв згодом доповнити інформацію.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела