Обережно, мамин синочок: що відомо про цю категорію чоловіків?

Кожна жінка мріє про стосунки з сильним чоловіком, який стане надійною опорою. Але нерідко дівчата вибирають матусиних синків. Хто це такі? Як вести себе з чоловіком такого типу у відносинах? Відповіді на ці та інші питання розглянемо у статті.

Хто такий мамин синок?

догляд і турботу. Чим дорослішою стає, тим сильніше на нього впливають стереотипи суспільства, які наказують, що хлопчик повинен бути розумним, залишатися мужнім незалежно від ситуації і ні від кого не залежати. На жаль, не завжди матері вдається зберігати тоненьку межу, що розділяє довіру і прихильність. Так, коли чоловік виростає, він отримує певний набір якостей, властивих для маминого синка. Він дуже сильно прив’язаний до матері. Він завжди порівнює з нею інших жінок і, звичайно, вони програють у цій битві. І тут навіть не приймається в розрахунок привабливість і сексуальність. Важливо відзначити, що ця риса характеру виявляється не відразу, а тільки тоді, коли ви постійно спілкуєтеся і вже починаєте довіряти один одному. Матусині синки часто не впевнені, що їм дійсно потрібно одружуватися і міняти своє життя, бо з мамою зручно і комфортно, а з іншою дівчиною доведеться до цього звикати. Тут навіть неважливо, наскільки приємна йому дівчина, у будь-якому випадку йому буде складно.

Чому чоловік стає маминим синочком?

Зрозуміти, що чоловік страждає від подібної психологічної проблеми відразу неможливо. При першому знайомстві і не регулярному спілкуванні ви цього і не дізнаєтеся. Якщо у чоловіка є хоч якийсь досвід спілкування з жінками, то він розуміє, що має цей недолік. Крім того, мама і сам чоловік розуміють, що не всі дівчата зважаться на відносини з такою людиною. Причини появи такої залежності такі:

  • У дитинстві йому було важко спілкуватися з однолітками або вони знущалися над зовнішнім виглядом
  • Мати є владною жінкою і не здатна приймати чужу думку, виключно своє і все в будинку повинні його дотримуватися
  • Мати виражено схвалює будь-які вчинки сина, навіть якщо вони неправильні з точки зору моралі
  • Мати створює ілюзію, що вона постійно потрібна синові, причому кожній ситуації його життя

7 ознак “мамія”

Цитує маму

Мамина думка – це істина: “А мама сказала, що…”, “Мамі не сподобалося…”

Порівнює вас з нею

Якщо чоловік постійно повторює “А мама готує краще”, “Мама завжди збирала пінку з молока” і все в такому роді, тоді перед вами точно мамин синок.

Найчастіше він дзвонить їй

Якщо потрібно проконсультуватися щодо чого-небудь, він відразу дзвонить мамі. Вона у нього стоїть у швидкому наборі і в списку останніх контактів першою.

Стає на її бік

Коли у невістки і свекрухи виникають розбіжності, то такий чоловік, швидше за все, стане на бік матері. Вона у нього авторитет з дитинства, а ви можете бути тимчасовим явищем у його житті.

Вона купує йому білизну

Білизна – настільки інтимна річ, що її повинні купувати дорослі люди самі. Якщо за вашого обранця це робить мама, є привід задуматися.

Біжить по будь-якому проханню на допомогу

Ситуації бувають різні. Але, якщо чоловік плює на ваші спільні плани кожен раз, коли мамі потрібна допомога, виходить, що ваш обранець – мамин синочок.

Він не бере на себе відповідальність

Коли приходить час приймати важливе рішення, він ніяк не може цього зробити. Мамій звик, що за нього завжди і все вирішують.

Переваги

Звичайно, у чоловіків з таким психологічним типом більшість дівчат знаходить тільки недоліки. Найчастіше нам притаманно помічати виключно поступки по відношенню до батьків. Проте можна знайти і плюси в чоловікові, якого прийнято називати “мамин синок”. Психологія виділяє наступні якості:

  • Вони романтики. Чоловіки, які мають тісний психологічний зв’язок з мамою, найімовірніше, перейняли від неї частину жіночої натури і чутливої організації. Вони здатні робити приємні сюрпризи, романтичні вечері і подарунки. Такі чоловіки з легкістю виберуть ваш улюблений аромат парфумів або букет квітів.
  • Турбота. Він «блискавично» примчить до вас на допомогу, якщо вам це потрібно.
  • Поступливий характер. Такий чоловік не стане відстоювати свою точку зору, а з легкістю поступиться вам, навіть якщо він був переконаний у своїй думці ще кілька хвилин тому.

Недоліки

Якщо ваш хлопець – синок матусі, то вам доведеться змиритися з низкою його недоліків, так як боротися з ними безглуздо. До них відносяться:

  • Постійна вимога підвищеної уваги до своєї персони.
  • Безініціативність і перекладання відповідальності на дружину.Страх перед прийняттям будь-яких рішень, навіть самих незначних.
  • Постійні консультації з мамою питань у всіх сферах життя.

Як будувати майбутнє із такими людьми?

Часом постійний контроль та опіка, не дають їм можливості спокійно вдихнути. Згодом вони звикають до тієї думки, що вони інфантильні, і абсолютно не в змозі потурбуватися про себе самостійно. Вони просто не вміють ухвалювати рішення самостійно. Є випадки, коли молоді чоловіки, оточені маминим турботою, не опираються матері зовні. Але у своєму оточенні вони поводяться інакше, цілком природно свого віку і безпосередньо інтересам. Якщо до якого типу маминого синка належить Ваш чоловік, доведеться Вам нелегко. В даному випадку Вам насамперед необхідно налагодити стосунки з його мамою. Але якщо нічого не виходить і життя з чоловіком не налагоджується, є кілька виходів.

  • Жити самостійно, окремо від свекрухи, і бажано що далі, то краще, інакше вона може переїхати до вас. Такий варіант, звичайно, підходить далеко не всім, тому що не всі мають можливість придбати свою квартиру, а жити з батьками дружини в основному він не хоче.
  • Просто зібрати свої валізи і піти, і в жодному разі не затягувати з розлученням. Навіщо даремно витрачати час, адже Вам також варто влаштовувати своє життя.
  • Не звертати жодної уваги на свекруху та йти до кінця. Краще буде, якщо Ви незабаром завагітнієте. У більшості випадків свекруха розуміє, що їй подітися вже нікуди, але є й винятки, які йдуть до свого переможного кінця, навіть не звертаючи уваги на вагітність. Добре, що таких свекрух небагато. Навіть у тому випадку, якщо стосунки зі свекрухою не складаються, бабусею вона буде найкращою. Просто варто всю її увагу переключити на онука, а потихеньку зайнятися перевихованням чоловіка.

Не варто забувати і про те, що існує безліч задоволень та розваг, у яких Ваша свекруха не зможе брати участь. І тут у Вас є шанс довести чоловікові, що Ви найкраща, фантазуйте, будьте завжди красивою, доглядайте себе і у Вас все вийде.

  • Можна спробувати ужитися зі свекрухою, слухатися її у всьому і постаратися стати для неї дочкою. Якщо у Вас міцні нерви, велика сила волі та купа терпіння, то в такому разі Ви впораєтеся.

Твій світ з посиланням на Інтернет джерела